Hoe koppel ik de productsleutel van Windows 10 aan een Microsoft-account?

Toen Microsoft de jubileumupdate voor Windows 10 uitbracht, heeft de techgigant veel verbeteringen aangebracht in het besturingssysteem. Een van de nieuwe verbeteringen waar gebruikers dol op waren, was de gemakkelijkere manier om het besturingssysteem te activeren.

Vroeger moest u een manier vinden om de productsleutel te beveiligen voor het geval u deze in de toekomst weer nodig heeft. Meestal zou je het maar één keer gebruiken. Er zijn echter gevallen waarin u het opnieuw nodig zou hebben, inclusief het opnieuw installeren van Windows 10 en het aanpassen van hardware of software. Stel dat u een nieuwe laptop gaat kopen en dat u Windows 10 op dat apparaat wilt installeren. U heeft de productsleutel natuurlijk opnieuw nodig.

Velen zullen zeggen dat het activeren van Windows 10 altijd gemakkelijk is geweest. Het opnieuw activeren na een hardwarewijziging is echter een ander verhaal. Gelukkig is uw productsleutel na de Windows 10-jubileumupdate niet langer alleen aan uw hardware gekoppeld. Het goede nieuws is dat u het kunt koppelen aan uw Microsoft-account. Met deze verbetering kunt u uw besturingssysteem opnieuw activeren zonder dat u contact hoeft op te nemen met Microsoft. Of u nu de processor, het moederbord of de harde schijf vervangt, het opnieuw activeren van het besturingssysteem is eenvoudiger geworden.

Wanneer u zich aanmeldt op uw computer met uw Microsoft-account, wordt uw Windows 10-licentie gewoonlijk automatisch aan uw account gekoppeld. Als u echter een lokaal gebruikersaccount gebruikt, moet u uw productsleutel handmatig naar uw Microsoft-account verzenden.

In dit bericht gaan we je leren hoe je een Windows-licentie kunt koppelen aan een Microsoft-account. Aan het einde van dit artikel kunt u verwachten dat het opnieuw activeren van Windows 10 een eenvoudiger en gemakkelijker proces wordt.

Hoe u een Windows-licentie aan een Microsoft-account koppelt

Om dit te doen, moet u natuurlijk al een Microsoft-account hebben. Aanmelden is gratis op de officiële website van Microsoft. Nadat u een account heeft aangemaakt, logt u in op Windows zoals u normaal zou doen. Volg daarna de onderstaande stappen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Zodra de app Instellingen is geopend, selecteert u Update en beveiliging.
 3. Ga nu naar het menu aan de linkerkant en klik op Activering.

U ziet wat informatie over uw Windows-editie. U leert ook of uw besturingssysteem is geactiveerd of niet. Als u uw productsleutel / licentie in uw Microsoft-account mag opslaan, zou u de optie 'Een Microsoft-account toevoegen' onder aan de pagina moeten zien. U kunt op Account toevoegen klikken om uw Microsoft-account toe te voegen.

Aan de andere kant ondersteunen sommige productsleutels geen digitale licentie. Als dit het geval is, ziet u slechts twee andere regels, namelijk de product-ID en de productsleutel. Bovendien heb je niet de mogelijkheid om je Microsoft-account toe te voegen. Als u hiermee te maken heeft, moet u een kopie van uw productsleutel bewaren. Schrijf het op een vel papier en bewaar het ergens op een veilige plek. U heeft het tenslotte nodig als u uw besturingssysteem in de toekomst opnieuw activeert.

Nadat u uw Windows 10-exemplaar correct hebt geactiveerd, moet u het Microsoft-account toevoegen waarin u uw productsleutel wilt opslaan. Voordat u doorgaat, moet u weten dat het proces uw lokale account zal wijzigen in een Microsoft-account. Hier zijn de stappen:

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Selecteer Accounts in de app Instellingen.
 3. Klik in het linkerdeelvenster op Jouw info.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op de link 'Meld u aan met uw Microsoft-account'.
 5. Voer al uw inloggegevens in.
 6. Klik op Aanmelden.
 7. Dien uw huidige wachtwoord in.
 8. Klik volgende.
 9. U heeft ook de mogelijkheid om een ​​pincode voor uw account in te stellen. Om dat te doen, klikt u op de knop Een pincode instellen. Aan de andere kant kunt u op de link 'Deze stap overslaan' klikken om de procedure te voltooien.

Na het voltooien van deze stappen hoeft u zich niet af te vragen: "Hoe koppel ik mijn Windows-licentie aan mijn Microsoft-account?"

Hoe u kunt controleren of uw productsleutel aan uw account is gekoppeld

Als u wilt controleren of uw digitale licentie met succes is gekoppeld aan uw Microsoft-account, kunt u de onderstaande stappen volgen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) in het zoekvak en druk op Enter.
 3. Klik in de app Instellingen op Update en beveiliging.
 4. Ga nu naar het menu aan de linkerkant en klik op Activering.

Als u uw productsleutel met succes aan uw Microsoft-account heeft gekoppeld, zou u dit bericht op de activeringspagina moeten zien:

"Windows wordt geactiveerd met een digitale licentie die aan uw Microsoft-account is gekoppeld."

Heeft u problemen met het activeren van uw Windows 10-besturingssysteem?

Als je je besturingssysteem niet succesvol hebt kunnen activeren, zou je wat uitleg achter het probleem op de activeringspagina moeten kunnen zien. Meestal is er een foutcode bij het bericht gevoegd. U kunt dus het beste de juiste oplossing voor die foutcode vinden. We raden u echter nog steeds aan om een ​​ander netwerk te proberen en over te schakelen naar een bekabelde verbinding. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je proberen je besturingssysteem opnieuw te activeren om te zien of dat helpt.

Voordat u andere oplossingen probeert, moet u ook de nieuwste updates voor Windows 10 installeren. Gewoonlijk downloadt Windows Update de updates automatisch op de achtergrond. U kunt het proces echter ook handmatig starten. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Instellingen in de lijst.
 3. Zodra de app Instellingen wordt weergegeven, klikt u op Update en beveiliging.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Windows Update.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op de knop 'Controleren op updates'.
 6. Als Windows Update beschikbare updates vindt, download deze dan.
 7. Zodra uw systeem alle updates heeft gedownload, start u uw computer opnieuw op om het installatieproces te starten.

Nadat u uw besturingssysteem heeft bijgewerkt, kunt u proberen het opnieuw te activeren om te zien of het probleem is verdwenen. Aan de andere kant, als u een legitieme licentiesleutel heeft en toch iets het proces lijkt te verstoren, raden we u aan een grondige scan van uw computer uit te voeren. In dat geval raden we u aan een betrouwbare tool te gebruiken, zoals Auslogics Anti-Malware. Dit softwareprogramma kan bedreigingen detecteren, ongeacht hoe discreet ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Bovendien is het ontworpen door een gecertificeerde Microsoft Gold Application Developer. U kunt er dus zeker van zijn dat het geen enkele service of proces op uw systeem verstoort.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren door uw suggesties in de onderstaande opmerkingen te delen!