Wat moet ik doen als het scherm van Windows 10 te groot is voor een monitor?

Soms merkt u misschien dat uw Windows 10-scherm te groot is voor uw pc-monitor. Gelukkig zijn er twee eenvoudige manieren om dit op te lossen. In dit artikel leest u hoe u het probleem 'Windows 10-beeldscherm te groot' oplost.

Hoe een te groot scherm op een computer te repareren?

Er zijn twee eenvoudige oplossingen voor dit probleem. Dit zijn:

  • Uw schermresolutie wijzigen
  • Werk uw beeldschermstuurprogramma bij

Laten we bij het begin beginnen.

Optie één: wijzig uw schermresolutie

Af en toe kan uw scherm te groot lijken voor uw monitor omdat de schermresolutie op uw computer is gewijzigd. Hier ziet u hoe u kunt terugkeren naar de aanbevolen resolutie:

  • Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad.
  • Ga naar Weergave-instellingen.
  • Ga onder Resolutie naar het vervolgkeuzemenu.
  • Zorg ervoor dat u de optie Aanbevolen schermresolutie kiest.
  • Selecteer Wijzigingen behouden om te bevestigen.

Controleer nu uw scherm en kijk of alles weer normaal is. Zo ja, dan is het probleem duidelijk opgelost en kunt u weer aan het werk op uw pc. Als het probleem echter aanhoudt, kan het iets gecompliceerder zijn en moet u mogelijk uw beeldschermstuurprogramma bijwerken. Maak je geen zorgen - we zullen je de stappen geven om dit proces te doorlopen hieronder.

Optie twee: werk uw beeldschermstuurprogramma bij

Stuurprogramma's zijn software-elementen die externe hardware op uw computer (zoals luidsprekers, monitoren, grafische kaarten, enz.) Helpen communiceren met uw systeem en ervoor zorgen dat ze correct werken. Als u een apparaat op uw pc hebt aangesloten maar het stuurprogramma ontbreekt of verouderd is, zal dit resulteren in een verscheidenheid aan problemen, van fouten en glitches tot het volledig onvermogen om het genoemde onderdeel te gebruiken. Het is dus erg belangrijk om uw systeemstuurprogramma's up-to-date te houden.

Apparaatfabrikanten brengen regelmatig updates uit voor hun apparaatstuurprogramma's om ervoor te zorgen dat hun producten compatibel zijn met nieuwe hardware- en software-elementen die u mogelijk wilt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op uw pc, moet u er een gewoonte van maken om uw stuurprogramma's regelmatig bij te werken: zowel om nieuwe functionaliteit toe te voegen als om ervoor te zorgen dat uw bestaande programma's correct werken.

Er zijn twee manieren waarop u uw stuurprogramma's kunt bijwerken: u kunt dit handmatig doen of u kunt uw stuurprogramma's automatisch bijwerken.

Het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's wordt doorgaans aanbevolen voor meer ervaren gebruikers. Eerst moet u erachter komen welke stuurprogramma's op uw computer zijn beschadigd, ontbreken of verouderd. Vervolgens moet u de nieuwste beschikbare versies van dat stuurprogramma zoeken op de website van de fabrikant. Zodra u dat doet, moet u de benodigde versie op uw pc downloaden en installeren. Als je nog nooit aan je stuurprogramma's hebt gesleuteld, lijkt dit misschien een beetje overweldigend. Bovendien is het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's een behoorlijk tijdrovend proces dat geduld en toewijding vereist. Het ergste is dat het maken van een fout en het downloaden van de verkeerde driverversie tot nog grotere problemen op uw computer kan leiden.

<

Dus als u uw stuurprogramma's nog nooit eerder heeft bijgewerkt en geen zin heeft om risico's te nemen, is het waarschijnlijk het beste dat u gespecialiseerde software gebruikt om het zware werk voor u te doen. Een programma als Auslogics Driver Updater voert een automatische scan van uw systeemstuurprogramma's uit op bestaande en potentiële problemen, stelt een rapport op over verouderde of ontbrekende stuurprogramma's die het heeft gedetecteerd en werkt ze vervolgens met slechts één klik bij naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies. In plaats van urenlang uw stuurprogramma's bij te werken, kunt u de Driver Updater-tool het gewoon voor u laten doen. Het beste is dat het automatisch installeren van uw stuurprogramma's veel van de bijbehorende risico's elimineert. Auslogics Driver Updater zal alleen de officiële stuurprogrammaversies downloaden en installeren die geen compatibiliteitsproblemen met uw systeem zullen hebben.

Daar heb je het - je weet nu hoe je de problemen met de "weergave te breed op het bureaublad en de internetschermen" in Windows 10 kunt oplossen. Welke van de twee bovenstaande methoden heeft voor jou gewerkt? Deel in de reacties hieronder.