Hoe foutcode 0x800f081f in Windows 10 te repareren?

Microsoft heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om verbeteringen in Windows aan te brengen. Het valt echter niet te ontkennen dat het besturingssysteem nog steeds vatbaar is voor fouten. Sommige van deze problemen verhinderen dat gebruikers hun typische computertaken uitvoeren. Het kan frustrerend zijn als u een van deze foutcodes tegenkomt terwijl u bezig bent met het voltooien van uw werk.

In eerdere artikelen hebben we tips gedeeld over het verwijderen van sommige van deze foutcodes. In dit bericht gaan we u echter leren hoe u de fout 0x800f081f op Windows 10 kunt oplossen. We zullen ook enkele van de mogelijke redenen delen waarom dit probleem optreedt. Als u de oorzaak van het probleem eenmaal kent, kunt u voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Waar kan de foutcode 0x800f081f door worden veroorzaakt?

In de meeste gevallen verschijnt de foutcode 0x800f081f vanwege incompatibiliteit met Microsoft .NET Framework 3.5. Gebruikers meldden dat het probleem was opgetreden nadat ze .NET Framework hadden ingeschakeld via de Deployment Image Servicing and Management (DISM) -tool, installatiewizard of Windows PowerShell-opdrachten.

De foutcode 0x800f081f verschijnt meestal op Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows Server versie 1709, Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2 en Windows Server 2012. Het is vermeldenswaard dat Microsoft .NET Framework 3.5 een 'Feature on Demand 'op de besturingssystemen die we noemden. Daarom is de functie niet standaard ingeschakeld.

Afgezien van de foutcode 0x800F081F, zijn er vier andere codes die verschijnen vanwege hetzelfde onderliggende probleem. Deze foutcodes zijn 0x800F0906, 0x800F0907 en 0x800F0922. Dus als u een van deze foutcodes tegenkomt, kunt u de onderstaande oplossingen gebruiken om het probleem op te lossen. We leren u niet alleen hoe u de fout 0x800f081f op Windows 10 kunt oplossen, we helpen u ook bij het oplossen van drie andere foutcodes!

Oplossing 1: uw groepsbeleid configureren

Een van de methoden om de foutcode 800f081f op te lossen, is het configureren van uw groepsbeleid. Sommige problemen hiermee kunnen immers van invloed zijn op het vermogen van uw besturingssysteem om de installatie te activeren. Het is vermeldenswaard dat de Groepsbeleid-editor native beschikbaar is in Enterprise-, Pro- en Education-versies van Windows 10. Dus als u een andere versie van het besturingssysteem heeft, kunt u de functie niet zien. Dat gezegd hebbende, kunt u de foutcode nog steeds verwijderen door de instructies in de volgende oplossing te volgen.

Volg deze stappen om te beginnen:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ nu "gpedit.msc" (zonder aanhalingstekens) in het vak en klik op OK. Als u dit doet, zou u de Groepsbeleid-editor moeten openen.
 3. Zodra de Groepsbeleid-editor is geopend, gaat u naar het linkerdeelvenster en navigeert u naar dit pad:

Computerconfiguratie -> Beheersjablonen -> Systeem

 1. Ga naar het rechterpaneel en scrol omlaag totdat u het item 'Instellingen specificeren voor installatie van optionele componenten en reparatie van componenten' vindt.
 2. Dubbelklik op het item en ga naar de linkerbovenhoek om het vakje naast Ingeschakeld te selecteren.
 3. Klik OK.

Oplossing 2: een DISM-opdracht gebruiken om .NET Framework in te schakelen

Deze oplossing is het beste van toepassing op de foutcode 0x800F0922, maar kan ook de fout 0x800F081F oplossen. Bij deze methode moet u een DISM-opdracht uitvoeren om .NET Framework te activeren. Het proces is niet ingewikkeld zolang u de instructies tot een tee volgt.

Voordat u verder gaat met de stappen, heeft u een ISO-image van Windows 10 nodig. Houd er rekening mee dat de versie die u aanschaft, moet overeenkomen met uw huidige besturingssysteem. U kunt de Media Creation Tool gebruiken om een ​​ISO-image te maken. U kunt deze tool downloaden van de site van Microsoft.

Nadat u de Media Creation Tool heeft gedownload, voert u deze uit en klikt u vervolgens op de optie 'Installatiemedia voor een andere pc maken'. Er wordt een nieuw scherm geopend en u moet uw taal en systeemarchitectuur selecteren. Kies ISO-bestand om het aanmaakproces te starten. Sla het ISO-bestand op een USB-stick op of brand het op een dvd. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u beginnen met het oplossen van de foutcode door deze stappen te volgen:

 1. Plaats de dvd of sluit de USB-stick met het ISO-bestand aan op uw computer.
 2. Dubbelklik op het ISO-bestand om het automatisch te koppelen. U kunt het bestand ook mounten door er met de rechtermuisknop op te klikken en Mount te selecteren uit de opties. Bekijk het linkerpaneel van het raam. Je zou de ISO hier op een virtuele schijf moeten kunnen zien als het proces succesvol was. Noteer de letter van de schijf. Als u de afbeelding wilt ontkoppelen, klikt u met de rechtermuisknop op de virtuele schijf in Deze pc en selecteert u Uitwerpen in het contextmenu.
 3. Nadat u de afbeelding heeft aangekoppeld, klikt u op het pictogram Zoeken op uw taakbalk.
 4. Typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak.
 5. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en kies vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 6. Zodra de opdrachtprompt is geopend, plakt u deze tekst:

Dism / online / enable-feature / featurename: NetFx3 / All / Bron: [Drive]: \ sources \ sxs / LimitAccess

Opmerking: vergeet niet om [Drive] te vervangen door de brief die u in stap 2 hebt genoteerd.

 1. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren.

Microsoft .NET Framework 3.5 opnieuw installeren

Na het volgen van de instructies die we hebben gedeeld, kunt u nu doorgaan met het installeren van .NET Framework 3.5 om te zien of de foutcode 0x800F081F verdwenen is. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Instellingen uit de opties.
 3. Klik in de app Instellingen op Apps en selecteer vervolgens Apps en functies.
 4. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Gerelateerde instellingen vindt. Klik op Programma's en onderdelen eronder.
 5. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op de link 'Windows-onderdelen in- of uitschakelen'.
 6. Zoek naar het item '.NET Framework 3.5 (inclusief .NET 2.0 en 3.0)' en selecteer het vak ernaast.
 7. Klik op OK om het installatieproces te starten.

Als u Microsoft .NET Framework 3.5 zonder problemen kunt installeren, betekent dit dat u de foutcode 0x800F081F hebt verwijderd. Er zijn veel problemen in verband gebracht met deze functie. Sommige mensen die de technische preview-versie van Windows 10 gebruikten, meldden dat het bestand was zoekgeraakt, wat een groot aantal problemen in hun systeem veroorzaakte.

Dit is een legitiem probleem dat we hebben aangepakt in een van onze blogposts. U moet echter op uw hoede zijn voor kwaadaardige berichten die u vertellen dat het .Net Framework-bestand is zoekgeraakt vanwege een schadelijk virus. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door adware die u kan misleiden om een ​​nepcontactcentrum te bellen. Als je niet oppast, kan het zijn dat je je creditcardgegevens en andere gevoelige informatie aan oplichters geeft.

Daarom raden we aan om uw computer te beschermen met behulp van een krachtig beveiligingshulpmiddel zoals Auslogics Anti-Malware. Dit betrouwbare softwareprogramma zal uw systeem opschonen en adware en andere verdachte items verwijderen. Het heeft zelfs een gebruiksvriendelijke interface waarmee u de scan gemakkelijk kunt instellen en uitvoeren.

Welke foutcode wilt u dat wij vervolgens oplossen?

Stel je vragen in de comments hieronder!