Wat te doen als Discord niet kan updaten op Windows 10 pc?

Als je een van de miljoenen mensen over de hele wereld bent die van multiplayer-games houdt, is de kans groot dat je een Discord-account hebt. Discord is een van de beste manieren voor gamers om te communiceren, gameplay te coördineren en hun gamingmijlpalen te delen. Sommige gebruikers hebben echter geklaagd dat ze Discord niet konden updaten op hun Windows 10-pc. Als u zich in dezelfde situatie bevindt, laten we u zien hoe u de app zonder problemen kunt updaten.

Hoe kan ik Discord updaten op Windows 10?

Als u zich afvraagt ​​hoe u Discord correct kunt bijwerken op Windows 10, bent u bij ons aan het juiste adres. Als een van de meest veelzijdige chat-apps die er zijn, gebruikt Discord veel bronnen en heeft het een breed scala aan app-machtigingen nodig. Dit zorgt er vaak voor dat het in conflict is met andere processen op uw computer, waardoor het vatbaarder wordt voor problemen tijdens updates. Dit kan te maken hebben met de veiligheidsprogramma's van uw systeem, de Discord-bestanden op uw computer of een combinatie van beide.

Als de installatie mislukt of mislukte meldingen blijft wanneer u Discord op uw Windows 10-pc probeert bij te werken, probeert u een van de volgende methoden om het probleem op te lossen.

Methode 1: Schakel Windows Defender uit

Windows Defender, het ingebouwde antivirusprogramma in Windows 10, gebruikt bepaalde agressieve classificaties die perfect fijne bestanden soms verkeerd classificeren als gevaarlijke. Dus als u problemen ondervindt bij het installeren van Discord, kan het zijn dat Windows Defender verhindert dat het op uw pc wordt geïnstalleerd.

Als u Windows Frewall een tijdje uitschakelt, kunt u Discord zonder storing installeren.

 1. Typ in Cortana Search en voer Instellingen uit.
 2. Ga naar Update en beveiliging> Windows-beveiliging> Virus- en bedreigingsbeveiliging> Instellingen beheren .
 3. Schakel de optie Real-timebeveiliging inschakelen uit.
 4. Sla de wijzigingen op en sluit de app.

Als een update van de Discord-client na deze stap slaagt, kunt u terugkeren naar Windows-beveiliging om realtime bescherming opnieuw in te schakelen.

U kunt ook deze stappen volgen om alle inkomende verbindingen in Windows Defender Firewall te deblokkeren:

 1. Typ Firewall en netwerkbeveiliging in Cortana Search en voer het programma uit.
 2. Open uw actieve netwerkverbinding.
 3. Schakel het selectievakje Alle inkomende verbindingen blokkeren uit onder Windows Defender Firewall.
 4. Schakel de firewall uit.

Methode 2: Schakel uw antivirusprogramma uit

Als de bovenstaande methoden niet slagen, is uw antivirusprogramma van derden mogelijk de boosdoener. Van bepaalde antivirusprogramma's is bekend dat ze overijverig zijn in hun zoektocht naar kwaadaardige items op uw pc. Soms plaatsen ze perfect fijne installatiebestanden in quarantaine, waardoor het proces wordt verstoord.

Om ervoor te zorgen dat uw antivirusprogramma uw Discord-update niet blokkeert, opent u de software en schakelt u de bescherming uit voor de duur van de installatie van de update. U kunt ook Taakbeheer openen en alle actieve processen die aan uw antivirusprogramma zijn gekoppeld, beëindigen.

Voor de zekerheid raden we aan om een ​​antivirusprogramma te gebruiken dat 24 uur per dag beveiliging combineert met een onfeilbare mogelijkheid om onderscheid te maken tussen gevaarlijke items en vertrouwde bestanden. Auslogics Anti-Malware biedt het complete pakket van eersteklas bescherming, flexibele scanplanning, schone interface en een malwaredetectie-algoritme dat 100 procent nauwkeurig is. Ga je gang en probeer het uit.

Methode 3: Update als beheerder

Het is mogelijk dat Discord niet kan worden bijgewerkt omdat het beheerdersrechten nodig heeft om te worden uitgevoerd. Om dit op te lossen, moet u de update installeren als beheerder.

Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat er geen Discord-proces op uw pc wordt uitgevoerd. Open Taakbeheer en controleer of er geen lopend proces is gerelateerd aan Discord. Als die er zijn, dood ze dan.

 1. Navigeer naar de locatie van de gedownloade Discord-update.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Als administrator uitvoeren om het updateproces te starten. Negeer het waarschuwingsbericht als er een verschijnt.

Methode 4: installeer in een andere map

Sommige gebruikers hebben een succesvolle Discord-update gemeld bij het installeren in een andere map. Het kan geen kwaad om hetzelfde te proberen om te zien of het het probleem oplost.

 1. Zoek de map Discord op uw pc en verplaats deze naar een andere locatie.
 2. Start het updateproces en kies de nieuwe maplocatie wanneer u door de installatiewizard wordt gevraagd om een ​​installatielocatie te kiezen.

Methode 5: Wijzig de naam van het updatebestand:

 1. Open File Explorer en typ% LocalAppData% in het padveld. Dit zou de lokale submap in de verborgen AppData- map moeten openen.
 2. U zou het Update.exe- bestand in de map Discord moeten vinden .
 3. Hernoem het naar iets anders en probeer het te installeren.

Methode 6: installeer Discord opnieuw

Een andere methode om de bijgewerkte versie van Discord op uw Windows 10-pc te krijgen, is door de applicatie opnieuw te installeren.

 1. Verwijder Discord en alle bijbehorende bestanden en mappen van uw pc. Vergeet niet een back-up te maken van de gegevens die u nodig heeft.
 2. Bezoek de Discord-website om de nieuwste versie te downloaden en op uw pc te installeren. Vergeet niet alle beveiligingssoftware uit te schakelen die interferentie uitvoert.

U kunt ook proberen de nieuwste versie (inclusief de update) te installeren op de versie van Discord die al op uw pc aanwezig is.

Dit zijn, in een notendop, de gebruikelijke methoden om een ​​mislukte Discord-update in Windows 10 te omzeilen. Probeer ze dus uit om toegang te krijgen tot de nieuwste toevoegingen aan het veelzijdige gaming-ecosysteem van Discord. Zoals eerder vermeld, hangt veel af van of er een programma is, zoals Windows Defender of uw primaire antivirusprogramma, dat actief de installatie van Discord blokkeert. Voor degenen die niet zonder beveiligingssoftware kunnen, is de eerder genoemde Auslogics Anti-Malware een perfecte niet-opdringerige optie.