VAC kon het probleem met de spelsessie in Windows 10 niet verifiëren

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) is een spel dat door veel spelers over de hele wereld wordt gespeeld. Maar wanneer u in de rij probeert te staan ​​voor matchmaking, kunt u een foutmelding tegenkomen die zegt: "VAC kon uw spelsessie niet verifiëren." Veel online gamers hebben gemeld dat ze deze fout tegenkomen wanneer ze proberen lid te worden van de Steam-community of een game te spelen.

Als u oplossingen zoekt voor dit probleem, bent u bij ons aan het juiste adres. We zullen een handvol fixes presenteren die u kunt proberen om de foutmelding "VAC kon uw spelsessie niet verifiëren" op CS: GO te verwijderen.

Waarom staat er dat VAC uw gamesessie niet kon verifiëren?

VAC (Valve Anti-Cheat System) detecteert afwijkingen in installatiebestanden. Het is bedoeld om te voorkomen dat gamers wijzigingen aanbrengen in gamebestanden om een ​​oneerlijk voordeel te behalen ten opzichte van andere spelers.

Als VAC uw spelsessie niet verifieert, maar u op geen enkele manier met uw gamebestanden hebt geknoeid, betekent dit dat er iets mis is met de configuratie van de bestanden. Soms kan VAC ook een fout-positieve fout genereren en het bericht "Kan de spelsessie niet verifiëren" weergeven.

VAC-verificatiefout oplossen in Windows 10

Misschien heb je geprobeerd je game opnieuw te installeren, maar het probleem verdwijnt nog steeds niet. Het is belangrijk op te merken dat bij herinstallatie dezelfde gamebestanden opnieuw worden geladen en daarom geen enkele hulp zal zijn. Maar wees gerust: de oplossingen die we u nu presenteren, zijn effectief bevonden en zullen u helpen de fout "VAC kon uw spelsessie niet verifiëren" voor eens en voor altijd op te lossen.

Hoe te repareren dat VAC mijn spel niet kan verifiëren:

 1. Herstart je computer
 2. Start de Steam Client opnieuw
 3. Log uit bij Steam en log opnieuw in
 4. Voer Steam uit als beheerder
 5. Herstel de Steam-client
 6. Herstel Steam-bestanden
 7. Controleer de integriteit van uw gamebestanden en herstel de gamebibliotheek
 8. Sluit de gamemap uit van antivirusscans
 9. Stop met conflicterende achtergrondtaken / -services
 10. Beëindig de Steam-service in Taakbeheer
 11. Controleer het DLL-bestand
 12. Verwijder tijdelijke bestanden
 13. Werk uw stuurprogramma's bij
 14. Werk Windows bij
 15. Schakel Steam Beta uit

Laten we nu de oplossingen een voor een bekijken.

Oplossing 1: start uw computer opnieuw op

Sommige apps en processen (zoals schijfindexering) die op uw computer worden uitgevoerd, hebben mogelijk toegang tot uw gamebestanden, waardoor VAC de bestanden niet kan verifiëren. Het opnieuw opstarten van uw computer kan dit helpen oplossen. Volg onderstaande stappen:

 1. Sluit alle apps en vensters.
 2. Druk op de Windows-knop op uw toetsenbord of klik op het pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
 3. Klik op het Power-pictogram wanneer het Start-menu verschijnt. Klik vervolgens op Opnieuw opstarten.
 4. Probeer na het opnieuw opstarten je spel opnieuw uit te voeren en kijk of de fout is opgelost.

Als opnieuw opstarten niet werkt, kunt u uw pc uit en weer inschakelen. Power cycling betekent dat u de pc volledig uitschakelt en vervolgens weer aanzet. Dit zal het apparaat helpen herstellen van een niet-reagerende module en de configuratieparameters opnieuw initialiseren. Power cycling stelt ook uw netwerkconfiguraties opnieuw in.

Volg deze stappen om het voor elkaar te krijgen:

 1. Sluit alle geopende applicaties en vensters.
 2. Koppel de computer los van de voedingsbron (laptops).
 3. Ga naar het menu Start (druk op de Windows-toets op uw toetsenbord) en klik op het pictogram Power. Klik vervolgens op Afsluiten.
 4. Wacht tot de pc is uitgeschakeld.
 5. Verwijder de batterij uit het apparaat (laptops) en houd vervolgens de aan / uit-knop maximaal 1 minuut ingedrukt.

Opmerking: de reden voor het verwijderen van de batterij uit de laptop is om alle condensatoren correct te ontladen en ervoor te zorgen dat de gegevens die in het RAM zijn opgeslagen, worden gewist.

Als u een desktop gebruikt, koppelt u deze los van de voedingsbron.

 1. Wacht een minuut of twee voordat u de batterij weer in de laptop plaatst (u kunt de oplader desgewenst weer aansluiten) of voordat u uw desktop weer op de stroombron aansluit.
 2. Schakel de pc opnieuw in en kijk of de VAC-fout nog steeds optreedt in je game.

Oplossing 2: start de Steam-client opnieuw op

Het herstarten van de Steam-client kan helpen bij het oplossen van eventuele beschadigingen die de fout 'VAC kon de spelsessie niet verifiëren' veroorzaken. Hier is wat je moet doen:

 1. Klik op het Steam-tabblad in de linkerbovenhoek van het scherm en klik op Exit in het contextmenu.
 2. Open je Steam-client opnieuw.
 3. Klik op het Steam-tabblad in de linkerbovenhoek en klik op de optie 'Offline gaan…' in het contextmenu.
 4. Klik op de knop 'Opnieuw opstarten in offline modus'.
 5. Klik nu opnieuw op het tabblad Steam en klik op de optie 'Online gaan ...' in het contextmenu.
 6. Klik op de knop 'Opnieuw opstarten en online gaan'.

Nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, probeer je opnieuw in de rij te staan ​​voor een wedstrijd en kijk je of de VAC-foutmelding nog steeds verschijnt.

Oplossing 3: log uit bij Steam en log opnieuw in

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen, probeer dan uit te loggen bij je Steam-account en opnieuw in te loggen. Uw besturingssysteem of bestandsbeheersysteem was mogelijk verantwoordelijk voor het wijzigen van uw configuratiebestanden, waardoor de VAC-fout verscheen. Als u uitlogt bij uw Steam-account, worden de gewijzigde configuratiebestanden verwijderd. De originele bestanden worden dan opnieuw aangemaakt wanneer u zich opnieuw aanmeldt.

Als u opnieuw op uw Steam-account inlogt, krijgt u dezelfde (of zelfs betere) resultaten als het opnieuw installeren van uw Steam-app. Volg onderstaande procedure:

 1. Open je Steam-app.
 2. Klik op uw profielnaam die bovenaan het venster wordt weergegeven.
 3. Klik op 'Mijn account uitloggen' in het contextmenu dat wordt geopend.
 4. Nadat het uitloggen is gelukt, voert u uw inloggegevens in en logt u opnieuw in. Als u uw wachtwoord niet meer weet, klikt u op de optie "Wachtwoord opnieuw instellen".

Probeer nu je spel opnieuw. De VAC-fout is verholpen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing 4: voer Steam uit als beheerder

Als Steam geen beheerdersrechten op uw computer heeft, kan dat de oorzaak zijn van de problemen waarmee u wordt geconfronteerd. De cliënt heeft volledige toegang nodig om effectief te kunnen functioneren. Door het admin-toegang te geven, kan het de systeemconfiguratiebestanden wijzigen en de benodigde bronnen en geheugen verkrijgen. Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar de map waar Steam op je computer is geïnstalleerd. Dit is meestal C: \ Program Files (x86) \ Steam.
 2. Open nu de Steam-map en zoek het 'Steam.exe'-bestand, klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op Eigenschappen in het contextmenu.
 3. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit en markeer het selectievakje 'Dit programma uitvoeren als beheerder'.
 4. Klik op Toepassen om de wijziging door te voeren en klik vervolgens op de knop OK.
 5. Zoek vervolgens 'GameOverlayUI.exe' en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
 6. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit en markeer het selectievakje 'Dit programma uitvoeren als beheerder'.
 7. Klik op de Toepassen en Ok knoppen.

Daarna moeten we admin-toegang verlenen tot alle Steam-mappen, niet alleen de twee .exe-bestanden die hierboven worden weergegeven:

 1. Ga terug naar de hoofdmap Steam (dat is C: \ Program Files \ Steam). Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Eigenschappen in het contextmenu.
 2. Schakel over naar het tabblad Beveiliging en klik op de knop 'Geavanceerd'.
 3. Op de pagina die wordt geopend, zijn de eerste vier rijen in de lijst 'Machtigingsvermeldingen' bewerkbaar, de laatste twee rijen niet.
 4. Selecteer de eerste bewerkbare rij en klik op de knop Bewerken. Schakel op de pagina die wordt geopend het selectievakje in voor de opties onder 'Basisrechten', inclusief 'Volledig beheer'.
 5. Klik op de knop Toepassen en klik op Ok om af te sluiten.
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de overige drie bewerkbare rijen.
 7. Start Steam opnieuw. Het zal nu draaien met beheerdersrechten. De VAC-fout moet worden opgelost. Ga anders verder met de volgende fix.

Fix 5: repareer de Steam Client

Je Steam-client is mogelijk beschadigd of bevat slechte bestanden. Hier is wat je moet doen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Start-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
 2. Klik in het Power User-menu dat wordt geopend op Command Prompt (Admin).
 3. Klik op de knop 'Ja' wanneer de UAC-prompt wordt weergegeven.
 4. Kopieer en plak de onderstaande regel en druk op Enter:

"C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe" / reparatie

 1. Wacht tot het proces is voltooid. Het zal even duren.
 2. Sluit het opdrachtpromptvenster en start uw computer opnieuw op. Controleer nu of de fout 'VAC kon de spelsessie niet verifiëren' is opgelost.

Fix 6: repareer Steam-bestanden

Het uitvoeren van een bestandsherstel helpt bij het herstellen van belangrijke Steam-bibliotheekbestanden die beschadigd zijn. Deze kunnen CS: Go veroorzaken om de VAC-fout naar voren te brengen. Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar de locatie: "C: \ Program Files (x86) \ Steam \ SteamApps \ common \ Counter-Strike Global Offensive \ csgo \ maps \ workshop" en verwijder elk item in de map. Om dit te doen, drukt u gewoon op Ctrl + A en vervolgens op Shift + Delete.
 2. Ga vervolgens naar " C: \ Program Files (x86) \ Steam \ SteamApps \ common \ Counter-Strike Global Offensive \ csgo \ maps \ graphs \ workshop" en verwijder nogmaals alles in de map door op Ctrl + A te drukken om te selecteren de items en Shift + Delete om ze te verwijderen.
 3. Start Steam. Het zal nieuwe kopieën downloaden van de bestanden die u hebt verwijderd.
 4. Controleer of de VAC-fout is opgelost.

Als het probleem zich blijft voordoen:

 1. Druk op de Win-toets + X om het Power User-menu te openen.
 2. Klik op Command Prompt (Admin) in de lijst.
 3. Klik op de knop 'Ja' om door te gaan.
 4. In het opdrachtpromptvenster (admin) dat wordt geopend, voert u de volgende opdrachten in (zonder de opsommingstekens) en drukt u na het typen op Enter om ze uit te voeren:
 • start steam: // flushconfig
 • ipconfig / release
 • ipconfig / renew
 1. Als het probleem echter blijft bestaan, kunt u overwegen enkele beveiligingsfuncties uit te schakelen waardoor VAC kan functioneren. Voer de volgende regel in het opdrachtpromptvenster (admin) in en druk op Enter:

bcdedit.exe / set {current} nx OptIn

Fix 7: controleer de integriteit van uw gamebestanden en repareer de gamebibliotheek

De fout kan verschijnen op CS: Go vanwege integriteitsproblemen met uw gamebestanden. Er is een functie in uw Steam-client die dit kan helpen oplossen:

 1. Open je Steam-client en klik op het tabblad Bibliotheek.
 2. Klik met de rechtermuisknop op Counter-Strike: Global Offensive en selecteer Eigenschappen.
 3. Schakel over naar het tabblad Lokale bestanden en klik op 'Integriteit van gamebestanden verifiëren'.
 4. Wacht tot het proces is voltooid en klik vervolgens op de knop Sluiten.
 5. Start CS: GO en kijk of de fout is opgelost.

Vervolgens moet u de bibliotheekmappen repareren. Het bevat de games die je hebt geïnstalleerd. Hier is wat je moet doen:

 1. Open je Steam-client en klik op het Steam-tabblad.
 2. Klik op Instellingen in het contextmenu dat wordt geopend.
 3. Klik nu op Downloads in het linkerdeelvenster.
 4. Klik op de knop 'Steam Library Folders' in het rechterdeelvenster.
 5. Klik in het nieuwe venster dat wordt geopend met de rechtermuisknop op de installatielocatie die uw Steam-inhoud bevat. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Klik op 'Bibliotheekmap herstellen'.
 6. Bevestig de actie en klik op 'Ja' wanneer UAC u vraagt ​​om toegang tot de opdrachtprompt. Het reparatieproces begint. Wacht tot het voltooid is.
 7. Start daarna de Steam-client opnieuw op en probeer je spel opnieuw uit te voeren. Kijk of het probleem is opgelost.

Fix 8: sluit de gamemap uit van antivirusscans

Als het antivirusprogramma op uw computer uw gamebestanden automatisch op de achtergrond scant, voorkomt het dat VAC de bestanden verifieert, waardoor de fout waarmee u te maken hebt, wordt weergegeven. Je kunt dit voorkomen door de Steam-map en het specifieke spel waarmee je problemen hebt op de witte lijst te zetten, zodat ze niet automatisch worden gescand. De methode om dit te doen, is afhankelijk van het antivirusprogramma dat u gebruikt.

Fix 9: stop conflicterende achtergrondtaken / services

Als u virtualisatiesoftware en VPN / Proxy gebruikt, kunnen deze de oorzaak zijn van de fout 'Kan de spelsessie niet verifiëren' waarmee u wordt geconfronteerd. Ze zouden VAC kunnen maken om je te markeren. U kunt als volgt voorkomen dat ze op de achtergrond worden uitgevoerd:

 1. Open het Run-accessoire (druk op de Win-toets + R).
 2. Typ 'Services.msc' in het vak en druk op Enter of druk op de knop Ok om het venster Servicebeheer te openen.
 3. Zoek een van de volgende services:
 • VMnetDHCP
 • VMUSBArbService
 • VMware NAT-service
 • VMwareHostd
 • VMAuthdService
 • hshld

Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Uitschakelen in het contextmenu.

 1. Sluit daarna het venster Servicebeheer, klik met de rechtermuisknop op de Start-knop in de linkerbenedenhoek van uw scherm en klik vervolgens op Taakbeheer in de lijst.
 2. Ga naar het tabblad Processen en zoek de volgende processen:
 • hydra.exe
 • hsswd.exe
 • hsscp.exe
 • vmware.exe

Klik op elk van hen en klik op de knop Taak beëindigen.

U kunt nu controleren of het probleem is opgelost. Maak u geen zorgen als het zo blijft. Ga verder met de volgende oplossing hieronder.

Fix 10: beëindig de Steam-service in Taakbeheer

Het kan zijn dat er een probleem is met de Steam-service die op de achtergrond wordt uitgevoerd. Door het te beëindigen, kunt u het probleem oplossen. Volg deze stappen:

 1. Druk op de Windows-toets + X om het Power User-menu te openen.
 2. Klik op Taakbeheer in de lijst.
 3. Ga naar het tabblad Processen en klik op de Steam-service om deze te selecteren. Klik vervolgens op de knop Taak beëindigen.
 4. Kijk of het probleem is opgelost.

Fix 11: controleer het DLL-bestand

U vindt een Steam-service DLL-bestand in de map Program Files op Local Disk C op uw computer. Het tweede DLL-bestand bevindt zich in de Steam-installatiemap. Als deze twee bestanden verschillen, kan VAC uw spelsessie niet verifiëren. Wat u moet doen om het probleem op te lossen, is door een van de DLL-bestanden te kopiëren en deze te gebruiken om de tweede te vervangen:

 1. Ga naar de Steam-installatiemap. Het is meestal in het pad: C> Program Files (x86)> Steam> Bin.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand "Steamservice.dll" en kopieer het.
 3. Ga naar "C> Program Files (x86)> Common Files> Steam" en plak het .dll-bestand dat je hebt gekopieerd. Als u wordt gevraagd dat het bestand al bestaat, kunt u ervoor kiezen om het te vervangen door op de optie 'Vervangen' te klikken.
 4. Je kunt nu je game starten en kijken of de fout nog steeds optreedt.

Fix 12: verwijder tijdelijke bestanden

Door de tijdelijke bestanden te verwijderen die na verloop van tijd door uw computer zijn opgeslagen, kan de fout 'VAC kan spelsessie niet verifiëren' worden opgelost. De bestanden zijn mogelijk beschadigd. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open de opdracht Uitvoeren door de Win-toets ingedrukt te houden en op R te drukken.
 2. Typ '% temp%' in het tekstvak en druk op Enter of klik op de knop Ok.
 3. Selecteer alle items in de lijst door op Ctrl + A te drukken. Druk vervolgens op Shift + Delete om ze te wissen.
 4. Klik op de knop Ja om de actie te bevestigen als daarom wordt gevraagd.
 5. Start Steam en kijk of het probleem is opgelost.
<

Fix 13: update uw stuurprogramma's

Het kan zijn dat u niet de juiste apparaatstuurprogramma's op uw computer heeft geïnstalleerd. Het uitvoeren van een update kan helpen bij het oplossen van stuurprogrammaproblemen die ervoor kunnen zorgen dat je game niet correct werkt. We raden aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken om deze taak gemakkelijk uit te voeren. De tool detecteert automatisch problematische stuurprogramma's en installeert de juiste versies van de fabrikant van uw apparaat. U hoeft zich geen zorgen te maken om de specificaties van uw computer te achterhalen en zelf de stuurprogramma's te vinden. Driver Updater regelt alles voor u. Hier is wat je moet doen:

 1. Download en installeer Auslogics Driver Updater.
 2. Nadat het programma is geïnstalleerd, wordt het automatisch geopend en worden de specificaties van uw computer gedetecteerd, waarbij u ervoor zorgt dat u de juiste stuurprogramma's krijgt.
 3. Klik op de knop 'Nu scannen' om defecte en verouderde stuurprogramma's te lokaliseren.
 4. U kunt op de knop Bijwerken klikken naast de problematische stuurprogramma's die u wilt bijwerken. Of u kunt op 'Alles bijwerken' klikken om alle gedetecteerde stuurprogramma's te herstellen.
 5. Start uw computer opnieuw op na de update.

Opmerking: u heeft de Pro-versie van Auslogics Driver Updater nodig voordat u de bijgewerkte versie van uw stuurprogramma's kunt downloaden en installeren.

Fix 14: update Windows

Door Windows-updates te installeren, worden kwetsbaarheden verwijderd, worden uw stuurprogramma's bijgewerkt en worden andere problemen opgelost die mogelijk verhinderen dat uw systeem en apps correct werken. Het kan mogelijk de fout 'VAC kon de spelsessie niet verifiëren' oplossen.

 1. Open de app Instellingen. Om dit te doen, houdt u de Windows-toets ingedrukt en drukt u op I.
 2. Klik op Update en beveiliging op de hoofdpagina van de app Instellingen.
 3. Klik op Windows Update weergegeven in het linkerdeelvenster van de nieuwe pagina die wordt geopend.
 4. Klik op 'Controleren op updates' in het rechterdeelvenster. Wacht tot Windows de nieuwe updates heeft gedownload en geïnstalleerd, en start uw computer opnieuw op.

15: Schakel Steam Beta uit

Sommige gebruikers meldden dat ze het probleem hadden opgelost door zich af te melden voor de bètamodus van Steam. Hier is hoe:

 1. Open Steam en log in op uw account.
 2. Klik op het tabblad Steam en klik op Instellingen in het menu dat verschijnt.
 3. Klik op Account in het linkerdeelvenster.
 4. Klik op de knop 'Wijzigen' onder het gedeelte 'Beta-deelname' in het rechterdeelvenster.
 5. Selecteer 'GEEN - Afmelden voor alle bètaprogramma's'.
 6. Klik op Ok om de wijziging op te slaan. U kunt nu controleren of het probleem is verholpen.

We hopen dat je deze tips voor het verifiëren van VAC in CSGO nuttig hebt gevonden. U kunt uw opmerkingen, vragen of verdere suggesties delen in de opmerkingen hieronder.