Hoe maak ik mappen aan met sneltoetsen in Windows?

Handige pc-trucs: nieuwe mappen maken met sneltoetsen

Voor sommigen van ons die voornamelijk met computers werken, is het niet altijd leuk om met de muis te bewegen en te klikken. Sneltoetsen zijn een manier om uw werkroutine te versnellen en uw pc-taken beter te organiseren.

Het goede nieuws is dat als u graag een nieuwe map wilt maken, u slechts een paar toetsenbordknoppen nodig heeft. Hier is een korte handleiding voor het maken van nieuwe mappen met sneltoetsen.

Wat zijn sneltoetsen om nieuwe mappen te maken in Windows 10?

Normaal gesproken klikken we met de rechtermuisknop om een ​​nieuwe map te maken. Op het bureaublad kunt u een nieuwe map maken door met de rechtermuisknop op een leeg gebied te klikken, Nieuw te kiezen en Map te kiezen. Maar met Windows 10, evenals 8 en 7, kunt u mappen maken met een sneltoets. Druk gewoon op Ctrl + Shift + N en u ziet dat de nieuwe map automatisch op uw bureaublad is aangemaakt en klaar is om bestanden op te slaan of te hernoemen.

Deze snelkoppeling werkt net zo goed in Verkenner. Open gewoon de bestandsverkenner (of de locatie waar u een nieuwe map wilt maken), druk op Ctrl + Shift + N en de nieuwe map verschijnt in een mum van tijd.

Hoe zit het als u een map in de bestandsverkenner wilt maken en deze tegelijkertijd op uw bureaublad wilt maken? Het is simpel: druk op Windows-toets + D . U zult merken dat alle mappen of programma's worden geminimaliseerd en dat Desktop de enige is die geopend is. Volg de eerdere stappen die we u hebben laten zien en dat is alles.

Hoewel deze snelkoppeling werkt in Windows 8 en 7, werkt dit niet in Windows XP. Als u een Windows XP-gebruiker bent en u via sneltoetsen een nieuwe map op het bureaublad wilt maken, houdt u de toetsen Alt + F ingedrukt en laat u ze los voordat u snel op de W-toets drukt, gevolgd door F.

Een paar opmerkingen over sneltoetsen

Bekijk nog een paar sneltoetsopmerkingen:

  • Elke keer dat een sneltoets wordt vermeld met een  plusteken (+)  in de tekenreeks, zoals  Ctrl + S , betekent dit dat de  Ctrl-  toets wordt vastgehouden terwijl de letter  S  wordt ingedrukt.
  • Wanneer het wordt vermeld met  komma's  die de tekenreeks scheiden, zoals  Alt + F, W, F , houd er dan rekening mee dat terwijl de  Alt-  toets wordt ingedrukt, u op de letter F drukt  . Beide toetsen worden daarna losgelaten terwijl de  W-  en  F-  toetsen na elkaar worden ingedrukt.
  • Zowel hoofdletters als kleine letters in deze sneltoetscombinaties kunnen werken. Voor de duidelijkheid worden vaak hoofdletters gebruikt als voorbeelden.

Als u geen sneltoetsen meer op uw computer wilt gebruiken, kunt u sneltoetsen uitschakelen of alle sneltoetsen op uw pc uitschakelen via het Windows-register.

Als u aan de andere kant pc-prestatieproblemen tegenkomt, is het misschien de moeite waard om het gebruik van tools zoals Auslogics BoostSpeed te verkennen voor de juiste Windows-diagnose, verbeterde computersnelheid en de juiste stabiliteit voor al uw taken.

Dat is alles - ik hoop dat deze sneltoetsen voor uw gemak werken!