Hoe verander ik de printerstatus van offline naar online in Windows 10?

Als u vaak printers gebruikt in uw werk, is het u misschien opgevallen dat printers op Windows 10 zowel een online als een offline status kunnen hebben. Merk op dat wanneer uw printer offline gaat, dit niet betekent dat deze niet langer op uw pc is aangesloten. De reden dat uw printer offline gaat, kan zijn omdat er een fout is opgetreden tijdens het afdrukken of omdat er een probleem is met uw stuurprogramma. Kortom, uw besturingssysteem kan uw printerstatus wijzigen in offline als het een probleem detecteert.

Als u uw printer wilt gebruiken, wilt u natuurlijk dat deze online is. Daarom geven we u in dit bericht de stappen om uw printerstatus van offline naar online te wijzigen.

Hoe verander ik een printerstatus in online?

Er zijn verschillende manieren om een ​​printerstatus te wijzigen van offline naar online in Windows 10. Deze omvatten:

 • Start uw printer opnieuw op en controleer de connectiviteit
 • Uw printerstatus wijzigen
 • De probleemoplosser voor printers uitvoeren
 • De printer verwijderen en toevoegen
 • Problemen met uw printernetwerk oplossen

Begin bij het begin en werk deze lijst met oplossingen af. Als de eerste niet werkt, ga dan verder met de volgende methode - enzovoort.

Oplossing één: start uw printer opnieuw op en controleer de verbinding

Als uw printer online is geweest en al enige tijd niet in gebruik is, kan deze in een niet-actieve toestand zijn geraakt. De eenvoudigste oplossing hier is om het ongeveer een minuut uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Kijk of het probleem is opgelost.

Controleer vervolgens of de printer correct is aangesloten op de voedingsbron: hij moet zijn ingeschakeld en aangesloten op uw computer. Een van de belangrijkste redenen waarom uw printer offline wordt weergegeven, zijn verbindingsproblemen: het is dus het beste om eerst te controleren of alles correct is aangesloten. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: Wijzig uw printerstatus

 • Ga naar Windows-instellingen: druk op je toetsenbord op de Win + I-toetscombinatie.
 • Navigeer naar Apparaten> Printers en scanners.
 • Selecteer de printer die als offline wordt weergegeven.
 • Klik nu op Open wachtrij.
 • Kies Printer offline in het venster Afdrukwachtrij.
 • U ziet een bericht met de tekst: "Door deze actie wordt de printer van offline naar online gewijzigd."
 • Zodra u op Bevestigen klikt, wordt de status van uw printer gewijzigd in online.
 • Om dit te laten gebeuren, moet u wellicht eerst de afdrukwachtrij leegmaken. De reden dat uw printer offline is gegaan, kan te maken hebben met een afdruktaak die niet kon worden voltooid.
 • Nadat u de status van uw printer heeft gewijzigd in online, zou deze nu correct moeten werken.

Als deze oplossing niet heeft gewerkt, gaat u verder met de volgende.

Oplossing drie: voer de probleemoplosser voor printers uit

De probleemoplosser voor printers maakt deel uit van het interne probleemoplossingspakket van Windows en is ontworpen om een ​​groot aantal printerproblemen op uw pc op te lossen, waaronder stuurprogrammafouten, verbindingsproblemen, het herstarten van printergerelateerde services, enzovoort. Ga als volgt te werk om de probleemoplosser voor printers uit te voeren:

 • Navigeer naar Instellingen> Update en beveiliging> Problemen oplossen.
 • Klik op Probleemoplosser voor printers om het hulpprogramma te starten.
 • Het programma scant uw printer en gerelateerde software op mogelijke problemen en lost deze op als deze worden ontdekt.

Oplossing vier: verwijder de printer en voeg deze toe

Als de bovenstaande oplossing niet heeft gewerkt, probeer dan de printer uit het systeem te verwijderen en opnieuw toe te voegen. Het is een vrij eenvoudig proces. Mogelijk moet u echter ook enkele stuurprogramma's en OEM-toepassingen downloaden. Ga als volgt te werk:

 • Koppel de printer los van uw pc.
 • Navigeer naar Apparaten> Printers en scanners.
 • Klik op de printer die u wilt verwijderen.
 • Selecteer Apparaat verwijderen.
 • Sluit nu de printer weer aan.
 • Windows zou het nu automatisch moeten toevoegen en de benodigde stuurprogramma's moeten installeren.
 • Als uw systeem de zojuist aangesloten printer niet ziet, moet u deze online toevoegen: klik op Een printer of scanner toevoegen en selecteer de link "De printer die ik wil, staat niet in de lijst".
 • U moet de printer nu handmatig installeren, inclusief het downloaden en installeren van de benodigde stuurprogramma's.

Als u niet zeker bent van het handmatig installeren van stuurprogramma's op uw pc, overweeg dan om een ​​programma te gebruiken dat dat automatisch doet. Een programma als Auslogics Driver Updater voert een automatische scan van uw systeemstuurprogramma's uit op bestaande en potentiële problemen, stelt een rapport op over verouderde of ontbrekende stuurprogramma's die het heeft gedetecteerd en werkt ze vervolgens met slechts één klik bij naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies.

Oplossing vijf: los problemen met uw printernetwerk op

Als u een netwerkprinter gebruikt, kan de status worden gewijzigd in offline wanneer uw computer deze niet kan bereiken. Probeer de printer met een andere computer te gebruiken. Als het goed werkt, ligt het probleem mogelijk niet in de printer, maar in uw netwerk. Om het probleem op te lossen, moet u uw netwerkproblemen oplossen. Het probleem kan te maken hebben met een ingeschakelde firewall of kan worden veroorzaakt door een aantal andere netwerkcomplicaties. Als u nog nooit een dergelijk probleem heeft aangepakt, is het waarschijnlijk het beste dat u een professional raadpleegt om u er doorheen te helpen.

Tot slot, om je systeem een ​​beetje een algemene boost te geven en ervoor te zorgen dat alle programma's goed werken, kun je overwegen om prestatiebevorderende software zoals Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. De software voert een uitgebreide scan van uw systeem uit en lokaliseert onnodige bestanden (zoals tijdelijke gebruikersbestanden, webbrowsercache, ongebruikte foutlogboeken, overgebleven Windows Update-bestanden, tijdelijke Sun Java-bestanden, onnodige Microsoft Office-cache enzovoort). Ze worden dan veilig van uw systeem verwijderd zonder complicaties te veroorzaken. Op deze manier maakt u gigabytes aan ruimte op uw computer vrij zonder te veel geld uit te geven aan dure hardware-upgrades.

We hopen dat u uw printerstatus van online naar offline hebt kunnen wijzigen en deze nu zonder problemen kunt gebruiken. Welke van de bovenstaande oplossingen heeft voor u het beste gewerkt? Deel in de reacties hieronder.