Hoe de 0x800703EE-fout te herstellen bij het kopiëren naar externe opslag op Windows 10?

<

Criminelen zijn sluwer geworden in het introduceren van malware op apparaten. Uit veiligheidsoverwegingen moeten gebruikers hun bestanden dus altijd op een externe harde schijf opslaan. Tegenwoordig klaagden veel gebruikers echter dat ze de 0x800703EE-foutmelding krijgen wanneer ze probeerden bestanden naar een extern opslagapparaat te kopiëren. Gewoonlijk zou het bericht zeggen: "Het volume van een bestand is extern gewijzigd, zodat het geopende bestand niet langer geldig is."

Als u hetzelfde probleem ondervindt, raak dan niet in paniek, want u kunt nog steeds de 0x800703EE-fout op externe opslag herstellen. Blijf dit bericht lezen om te leren hoe.

Waarom krijg ik de 0x800703EE-foutcode?

Om te leren hoe u de 0x800703EE-fout op Windows 10 kunt oplossen, moet u weten wat de oorzaak ervan in de eerste plaats is. Er kunnen verschillende problemen achter dit foutbericht zitten, en hier zijn er enkele:

 • Conflict met een antivirus van een derde partij - Als u een antivirus van een derde partij op uw computer hebt geïnstalleerd, kan deze te ijverig zijn bij het beschermen van uw apparaat. Waarschijnlijk wordt het bestand vergrendeld voor overdracht. Wat u kunt doen, is de realtime bescherming uitschakelen of de antivirus volledig uitschakelen.
 • Beschadigde of beschadigde USB-controllers - Beschadigde of onjuist geïnstalleerde USB-controllers kunnen er ook voor zorgen dat het probleem verschijnt. Om dit probleem op te lossen, moet u ze verwijderen en opnieuw installeren.
 • Probleem met een back-upprogramma - Gebruikt u programma's zoals FBackup, Ease US of Acronis True Image? Van deze toepassingen is bekend dat ze zich onregelmatig gedragen wanneer ze een bestand verwerken dat wordt gebruikt door een ander programma van derden.
 • Uitgeschakelde Windows Backup- en Volume Shadow Copy-functies - Wanneer deze twee services zijn uitgeschakeld, kan de 0x800703EE-fout verschijnen. Uw besturingssysteem is afhankelijk van deze services bij het kopiëren of verplaatsen van bestanden. U moet dus controleren of ze zijn ingeschakeld.
 • Systeembestand corruptie - Als er beschadigde, beschadigde of ontbrekende systeembestanden zijn, kan Windows mogelijk geen basistaken uitvoeren, zoals het kopiëren van bestanden. In dat geval raden we aan om een ​​SFC-scan uit te voeren.

Ongeacht de reden achter het probleem, wij zullen u helpen het probleem op te lossen. Laten we u leren hoe u de 0x800703EE-fout kunt oplossen bij het kopiëren naar een extern opslagapparaat. Aan het einde van deze handleiding kunt u bestanden ongehinderd verplaatsen.

Oplossing 1: schakel uw antivirusprogramma van derden uit

Zoals we al zeiden, kan uw antivirus van derden de bestandsoverdracht blokkeren om uw pc te beveiligen. Daarom raden we u aan uw beveiligingssoftwareprogramma tijdelijk uit te schakelen. Controleer daarna of u zonder problemen bestanden naar uw externe opslagapparaat kunt kopiëren.

Als dit soort problemen vaak voorkomen, raden we u aan om over te schakelen naar een ander antivirusprogramma. Er zijn veel beveiligingssoftware-apps beschikbaar, maar Auslogics Anti-Malware is een van de weinige die betrouwbare bescherming bieden. Omdat het is gemaakt door een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer, is het compatibel met Windows-besturingssystemen. U kunt ervoor zorgen dat het de algemene systeemprocessen niet verstoort.

Oplossing 2: de stuurprogramma's van de USB-controller opnieuw installeren

Mogelijk ondervindt u problemen bij het overbrengen van uw bestanden vanwege defecte stuurprogramma's van de USB-controller. Daarom raden we u aan deze stuurprogramma's opnieuw te installeren om het probleem op te lossen. U kunt Apparaatbeheer gebruiken om deze procedure uit te voeren. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R.
 2. Typ "devmgmt.msc" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, klikt u op Universal Serial Bus-controllers om de lijst eronder uit te vouwen.
 4. Klik met de rechtermuisknop op een item en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen. Voer deze stap uit voor alle vermeldingen.
 5. Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat u verbinding heeft met internet. Laat uw besturingssysteem de ontbrekende stuurprogramma's installeren.

Het is vermeldenswaard dat het bekend is dat Device Manager de nieuwste stuurprogrammaversies mist. Het is dus mogelijk dat u de website van de fabrikant bezoekt. Aan de andere kant, als u ervoor kiest om deze weg te gaan, moet u voorzichtig zijn. Als u de verkeerde stuurprogramma's installeert, kunt u problemen met de systeeminstabiliteit veroorzaken.

Gelukkig is er een eenvoudigere en betrouwbaardere manier om stuurprogramma's bij te werken. U kunt Auslogics Driver Updater gebruiken en het proces automatiseren. Na installatie van deze app herkent deze automatisch de versie van uw besturingssysteem en het processortype. Met één klik op de knop kunt u al uw stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste versies.

Oplossing 3: een SFC-scan uitvoeren

Een van de geweldige dingen van het Windows-besturingssysteem is dat het een ingebouwd hulpprogramma heeft dat corrupte of beschadigde systeembestanden herstelt. Om het probleem op te lossen, raden we u aan Systeembestandscontrole te gebruiken en een scan uit te voeren. Hier zijn de stappen:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "cmd" in het vak (geen aanhalingstekens).
 3. Nu moet u een verhoogde versie van de opdrachtprompt openen. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + Shift + Enter op uw toetsenbord.
 4. Klik op Ja als u wordt gevraagd om toestemming te geven aan de app.
 5. Typ in de opdrachtprompt "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. De SFC-scan wordt gestart. Zorg ervoor dat u het proces niet verstoort totdat het is voltooid.
 6. Start uw systeem opnieuw op zodra het proces is voltooid. Open nogmaals een verhoogde versie van de opdrachtprompt en voer de onderstaande opdrachtregel uit:

DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Opmerking: nogmaals, u moet voorkomen dat u het proces verstoort. Het duurt enkele minuten om te voltooien.

Start na het uitvoeren van de scans uw systeem opnieuw op en controleer of het probleem is verdwenen.

Welke van de oplossingen hebben u geholpen de 0x800703EE-fout op te lossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!