Hoe games permanent uit de Steam-bibliotheek te verwijderen of te verbergen?

<

Er zijn veel redenen waarom iemand games permanent uit zijn Steam-bibliotheek zou willen verwijderen. Misschien schamen ze zich misschien als hun account aan een bepaalde titel is gekoppeld. Er zijn echter spelers die hun enorme verzameling simpelweg beter beheersbaar willen maken.

Het goede nieuws is dat je kunt leren hoe je ongewenste games kunt verbergen in een Steam-bibliotheek. We kunnen u leren hoe u alleen de geïnstalleerde games in uw bibliotheek kunt weergeven.

Wat is het verschil tussen spellen verwijderen en verbergen?

Houd er rekening mee dat het verbergen van games uit uw Steam-bibliotheek omkeerbaar is. Wanneer u dit doet, wordt de titel verborgen in de standaard bibliotheekweergaven. Bovendien kan iemand met een paar klikken nog steeds het spel zien. Afgezien daarvan heb je de vrijheid om het spel in de toekomst zichtbaar te maken. Het is vermeldenswaard dat zelfs als een titel verborgen is, u deze nog steeds kunt afspelen.

Aan de andere kant is het verwijderen van games onomkeerbaar. Als je een game van je Steam-account verwijdert, is deze definitief verdwenen. U ziet de titel niet in uw bibliotheek. Dus als je de game gewoon een tijdje onder het tapijt wilt vegen, is je beste optie om te leren hoe je een game kunt verbergen in je Steam-bibliotheek.

Hoe u ongewenste games uit uw Steam-bibliotheek kunt verbergen

 1. Zoek de game in je Steam-bibliotheek.
 2. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Categorie├źn instellen in het contextmenu.
 3. Zorg ervoor dat de optie 'Dit spel in mijn bibliotheek verbergen' is geselecteerd.
 4. Klik op OK om door te gaan.

Hoe u de games kunt vinden die verborgen zijn in uw Steam-bibliotheek

Als je de verborgen Steam-spellen wilt bekijken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de rechterkant van het zoekvak van de bibliotheek.
 2. Klik op het categorievak en selecteer Verborgen in de lijst.
 3. Als je de game weer zichtbaar wilt maken, klik je er met de rechtermuisknop op. Kies de optie 'Verwijderen uit verborgen'.

Games permanent verwijderen uit uw Steam-bibliotheek

Je zou kunnen vragen: "Hoe verwijder ik games uit mijn Steam-bibliotheek?" Welnu, het eerste dat u hoeft te doen, is de ongewenste titel van uw pc verwijderen. Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om de game eerst uit uw bibliotheek te verwijderen, het voor u een uitdaging zal zijn om deze te verwijderen. U moet de resterende bestanden op uw SSD of harde schijf zoeken. Zorg er dus voor dat u de game verwijdert voordat u deze uit uw bibliotheek verwijdert. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u doorgaan met de onderstaande stappen:

 1. Start uw Steam-bibliotheek en klik op Help.
 2. Selecteer Steam Support uit de opties.
 3. Klik nu op het spel dat u wilt verwijderen. Als het een titel is die u onlangs heeft gespeeld, ziet u deze bovenaan de lijst. Aan de andere kant kun je altijd het zoekvak gebruiken om het spel te zoeken met behulp van de naam.
 4. Selecteer de optie die zegt: "Ik wil deze game permanent van mijn account verwijderen."
 5. Volg de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien.
 6. Opmerking: als je de game hebt gekocht als onderdeel van een bundel, zie je gerelateerde games die ook worden verwijderd.
 7. Klik op de optie 'OK, verwijder de vermelde games permanent uit mijn account'. Als je het spel in de toekomst wilt spelen, moet je het opnieuw kopen.

Welke andere Steam-tips zou je willen weten?

Stel gerust vragen in de reacties hieronder!