Hoe de Windows 10 Update-fout 0x80240fff oplossen?

Windows Update zou patches moeten uitbrengen die bugs oplossen en de prestaties van Windows 10 verbeteren. Het is echter niet onberispelijk. Soms kan het fout gaan en vervelende fouten veroorzaken op de pc van iemand. Er zijn zelfs gevallen waarin u updates niet met succes kunt installeren omdat een vervelende fout u verhindert dit te doen.

Dus, wat als een Windows 10-update wordt geblokkeerd door de fout 0x80240fff? Maak je geen zorgen meer, want we hebben verschillende oplossingen voorbereid die je kunt proberen.

Optie 1: Updates pauzeren

Het is mogelijk dat de nieuwe build voor Windows 10 de fout 0x80240fff veroorzaakt. De beste optie is dus om updates te pauzeren totdat Microsoft er een patch voor vrijgeeft. Hier zijn de stappen:

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Selecteer Update en beveiliging en ga naar het rechterdeelvenster.
 3. Klik op de link Geavanceerde opties.
 4. Ga naar het gedeelte Updates onderbreken en klik op de vervolgkeuzelijst Datum selecteren.

Kies een datum uit de lijst. In de meeste gevallen kun je updates ongeveer een maand onderbreken. Helaas is er voor Windows 10 Home-besturingssystemen geen optie om upgrades langer dan een maand uit te stellen.

Optie 2: de Media Creation Tool gebruiken

Als je nog steeds een oudere versie van Windows 10 Home gebruikt, kun je de optie Updates onderbreken mogelijk niet zien in de app Instellingen. Maakt u zich geen zorgen, want er is nog steeds een manier om te weten hoe u de Windows Update Error 0x80240fff kunt repareren. U kunt uw besturingssysteem upgraden door de ISO van de nieuwste versie te downloaden. Hier zijn de stappen:

 1. Bezoek de officiële site van Microsoft en download vervolgens de Media Creation Tool.
 2. Voer het programma uit nadat u het hebt gedownload. Houd er rekening mee dat u het beheerdersaccount op uw computer moet gebruiken.
 3. Selecteer Accepteren zodra u op de pagina Licentievoorwaarden bent aangekomen.
 4. Selecteer op de volgende pagina de optie 'Upgrade deze pc nu'.
 5. Klik volgende.
 6. De Media Creation Tool begint met het downloaden en installeren van de nieuwste versie van Windows 10.
 7. Vergeet niet de optie 'Persoonlijke bestanden en apps behouden' te selecteren om ervoor te zorgen dat geen van uw essentiële gegevens wordt verwijderd.
 8. Nadat u bestanden heeft opgeslagen en geopende apps heeft gesloten, selecteert u Installeren.

Houd er rekening mee dat het proces enkele minuten kan duren. Zorg er dus voor dat u uw computer aan laat staan.

Optie 3: de probleemoplosser voor Windows Update gebruiken

Als er iets misgaat met Windows Update, kunt u de speciale probleemoplosser gebruiken om de problemen op te lossen. Als u dit doet, worden Windows Update-componenten gerepareerd, zodat u updates kunt installeren zonder dat de fout 0x80240fff in de weg zit. Volg de onderstaande instructies om de probleemoplosser uit te voeren:

 1. Klik op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Klik op het tandwielpictogram om de app Instellingen te starten.
 3. Zodra het venster Instellingen is geopend, selecteert u Update en beveiliging.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Problemen oplossen.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Windows Update.
 6. Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.

Laat de probleemoplosser Windows Update-problemen oplossen. Als de tool verdere acties aanbeveelt, zorg er dan voor dat u deze opvolgt.

Oplossingen voor gebruikers van Windows 10 Pro

Als u wilt weten hoe u de Windows 10-updatefout 0x80240fff op een Windows 10 Pro-pc oplost, moet u leren hoe u upgrades kunt 'uitstellen'. Als u dit doet, wordt het probleem opgelost door de server te wijzigen waarvan u updates downloadt. Op Windows 10 Pro en Enterprise zijn er verschillende manieren om dit te doen. We laten ze je allemaal zien.

Methode 1: de app Instellingen gebruiken

 1. Klik op het Windows-pictogram op uw taakbalk en klik vervolgens op het tandwielpictogram om de app Instellingen te openen.
 2. Zodra je de app Instellingen hebt geopend, klik je op Update en beveiliging.
 3. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op de link Geavanceerde opties.
 4. Selecteer het vakje naast de optie 'Functie-updates uitstellen'.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, moet u uw pc opnieuw opstarten om ervoor te zorgen dat de wijzigingen van kracht worden.

Methode 2: de Editor voor lokaal groepsbeleid gebruiken

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren "gpedit" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra de Groepsbeleid-editor is geopend, gaat u naar het linkerdeelvenster en volgt u dit pad:

Computerconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Windows Update

 1. In het rechterdeelvenster ziet u verschillende groepsbeleid. U moet er een zoeken met de naam 'Upgrades en updates uitstellen' en dubbelklikken.
 2. Een nieuw venster zal verschijnen. Selecteer Ingeschakeld om upgrades en updates te kunnen uitstellen.

Nadat u deze stappen heeft voltooid, ziet u twee velden onder in het venster. Volg de onderstaande instructies om het aantal maanden te selecteren:

 1. Klik in het linkerdeelvenster op de pijlen omhoog en omlaag om het aantal maanden in te voeren dat u upgrades wilt uitstellen.
 2. U heeft de keuze tussen één en acht maanden. U kunt ook elk nummer tussen 1 en 8 invoeren in plaats van de pijlen omhoog en omlaag te gebruiken.

Houd er rekening mee dat het aantal maanden dat u invoert, wordt opgeteld bij een vertraging van vier maanden. Zodra u een verzoek heeft ingediend om upgrades uit te stellen, schakelt uw computer over naar het ondernemingsgerichte upgradetraject "Current Branch for Business" (CBB) van het "Current Branch" (CB) op consumentenniveau.

Als u het vakje naast de optie 'Upgrades en updates onderbreken' aanvinkt, kunt u updates en upgrades tijdelijk blokkeren. Dit duurt tot de volgende maandelijkse update komt of totdat Microsoft de volgende grote upgrade uitbrengt. Als er nu een nieuwe update of upgrade beschikbaar is, gaat de waarde in het beleid terug naar de standaardstatus.

Pro-tip: om ervoor te zorgen dat updates soepel worden geïnstalleerd, raden we u aan uw systeem te optimaliseren met Auslogics BoostSpeed. Deze tool verwijdert op een veilige manier ongewenste bestanden, verwijdert corrupte registersleutels en helpt de meeste bewerkingen en processen sneller te verlopen. Op deze manier worden updates zonder enige belemmering gedownload en geïnstalleerd.

Welke andere foutcodes wilt u dat wij oplossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!