Hoe kan ik voorkomen dat Microsoft Teams automatisch wordt geopend?

Als u een efficiënte manier wilt om de productiviteit te verhogen en de samenwerking tussen uw personeelsleden te verbeteren, is Microsoft Teams van Office 365 een van de beste opties voor u. Deze app is vooral handig voor supervisors die teams op afstand beheren die verspreid zijn over verschillende gebieden. Aan de andere kant biedt het nog steeds voordelen voor eigen medewerkers. Het programma kan bedrijven inderdaad helpen projecten en taken efficiënt en snel uit te voeren.

Waarom opent Microsoft Teams zichzelf?

Wanneer u een Office 365-abonnement krijgt, zult u merken dat de suite standaard Microsoft Teams installeert. Zodra dit gebeurt, start de app automatisch op tijdens het opstarten. Dat gezegd hebbende, niet elke Windows 10-gebruiker heeft deze functie nodig. In dit geval wilt u misschien leren hoe u kunt voorkomen dat Microsoft Teams automatisch opstart bij het opstarten.

Als u Microsoft Teams niet hoeft te gebruiken, kunt u de functie eenvoudig uitschakelen. Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat Teams automatisch wordt gestart in Windows 10, kunt u een van onze onderstaande methoden kiezen.

Methode 1: via het systeemvak

 1. Als Microsoft Teams op uw apparaat is geïnstalleerd, zou u het paarse pictogram in uw systeemvak of systeemvak moeten zien. Houd er rekening mee dat als u het pictogram ervan niet ziet, u mogelijk op de pijl-omhoog op uw taakbalk moet klikken om meer opties te zien.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer Instellingen.
 3. Klik op de optie 'Teams niet automatisch starten'.
 4. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het pictogram Microsoft Teams en kies Afsluiten.

Nadat u deze stappen heeft voltooid, start Microsoft Teams niet meer automatisch op tijdens het opstarten.

Methode 2: de app Instellingen gebruiken

Net als bij andere processen, is er geen enkele manier om Microsoft Teams uit te schakelen. Dus als u een andere methode wilt zien om Teams te verwijderen bij het opstarten, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Open de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra u in het venster Instellingen bent, klikt u op Apps.
 3. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Opstarten.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en zoek naar Microsoft Teams.
 5. Zet de schakelaar op Uit.

Methode 3: Taakbeheer gebruiken

 1. Start Taakbeheer door op Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra Taakbeheer verschijnt, gaat u naar het tabblad Opstarten.
 3. Zoek naar Microsoft Teams in de lijst en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Selecteer Uitschakelen in het contextmenu en start uw computer opnieuw op.

Microsoft Teams volledig verwijderen uit Windows 10

Sommige gebruikers klaagden dat Microsoft Teams steeds weer terugkomt en zichzelf opnieuw installeert op Windows 10. Dus als je het behoorlijk vervelend vindt, heb je de mogelijkheid om het volledig te verwijderen. Dat gezegd hebbende, u kunt het niet op de traditionele manier verwijderen. Je moet het twee keer doen. We weten hoe belachelijk dit klinkt, maar veel gebruikers hebben gemeld dat het werkt. Er is tenslotte een programma met de naam Teams Machine-Wide Installer dat de app opnieuw installeert wanneer u zich aanmeldt op uw computer. Dus naast het verwijderen van Microsoft Teams zelf, moet u ook het machine-brede installatieprogramma verwijderen.

Hoe u Microsoft Teams permanent kunt verwijderen

 1. Druk op Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te starten.
 2. Selecteer Apps in de app Instellingen.
 3. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Apps en functies.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en typ "Teams" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak. In de resultaten ziet u Microsoft Teams en Teams Machine-Wide Installer.
 5. Selecteer Microsoft Teams en klik op Verwijderen. Doe hetzelfde voor Teams Machine-Wide Installer.

Pro-tip: er is een eenvoudigere manier om Microsoft Teams en de resterende bestanden volledig te verwijderen. U kunt de Force Remove-functie van Auslogics BoostSpeed ​​gebruiken. Sommige programma's kunnen moeilijk te verwijderen zijn, maar deze tool maakt het proces een stuk eenvoudiger. Nadat u BoostSpeed ​​hebt geïnstalleerd, kunt u op de koppeling Forceer verwijderen klikken.

Het hulpprogramma verwijdert Microsoft Teams volledig en verwijdert alles wat met het programma te maken heeft. Het verwijdert zelfs softwareresten en resterende sleutels uit het register zonder uw apparaat te beschadigen.

Start uw computer opnieuw op nadat u Microsoft Teams hebt verwijderd. Controleer of het programma nog steeds automatisch opstart.

Denk je dat er gebieden zijn die we in dit artikel moeten verbeteren?

We horen graag uw mening! Deel ze in de reacties hieronder!