Fout 0x80071AC3 oplossen: volume is vuil

'Herinneringen zijn de sleutel, niet naar het verleden, maar naar de toekomst.'

Corrie ten Boom

In zekere zin maken foto's, video's en belangrijke gegevens deel uit van wat je maakt tot wie je bent. Deze bestanden zijn essentiële geheugencomponenten die uw identiteit opbouwen. Daarom is het alleen passend dat u ze beschermt door ze op een veilig, extern opslagapparaat op te slaan. Aan de andere kant wilt u misschien kiezen voor Auslogics BitReplica als back-upoplossing. Deze tool is vooral handig voor degenen die meerdere opslagstations gebruiken. Met dit programma kunt u de bestanden die op uw computer zijn opgeslagen, beschermen ondanks ongekende incidenten zoals virusaanvallen, crashes van de harde schijf of per ongeluk verwijderen.

Wat gaat u echter doen als u de fout 0x80071AC3 krijgt? Als u een bericht ziet met de tekst "de bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vuil is", welke actie moet u dan ondernemen?

Wat betekent de 0x80071AC3-fout?

Veel gebruikers zijn dit probleem tegengekomen terwijl ze probeerden bestanden naar hun flashstation, SD-kaart of andere externe opslagapparaten te verplaatsen. Het komt veel voor in verschillende Windows-besturingssystemen en er zijn veel redenen waarom dit probleem optreedt. In sommige gevallen wordt dit veroorzaakt door slechte sectoren op de schijf. Aan de andere kant kan de fout het gevolg zijn van een functie waardoor het systeem geen toegang krijgt tot de schijf.

U hoeft zich niet al te veel zorgen te maken, want zolang het getroffen opslagapparaat niet dood is, kunt u verschillende methoden gebruiken om het probleem op te lossen. Als u de foutmelding "de bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vuil is" wilt verwijderen, bekijk dan de onderstaande oplossingen.

Oplossing 1: controleer uw schijf op fouten

Zoals we al zeiden, is een van de redenen waarom u de 0x80071AC3-fout krijgt, vanwege slechte sectoren op uw schijf. U kunt bepalen of dit de hoofdoorzaak is door uw schijf op problemen te scannen. Met dat gezegd, volg de onderstaande instructies:

 1. Open File Explorer door op Windows Key + E op je toetsenbord te drukken.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het betrokken station en klik op Eigenschappen.Controleer uw harde schijf op fouten.
 3. Nadat u het venster Eigenschappen hebt geopend, gaat u naar het tabblad Extra.
 4. Klik op de knop Controleren.
 5. Voor Windows 10 wordt u gevraagd om de getroffen schijf te scannen en te repareren.
 6. Aan de andere kant moet u voor Windows 7 alle beschikbare opties in het venster selecteren. Klik daarna op Start.
 7. Wacht terwijl de tool de schijf scant. Zodra het proces is voltooid, gaat u terug naar wat u aan het doen was voordat de fout optrad en controleert u of het probleem is verholpen.

Pro-tip: nadat u de scan hebt uitgevoerd, kunt u ook een betrouwbare tool gebruiken zoals Auslogics Disk Defrag Pro. Met dit programma kunt u eenvoudig bestanden defragmenteren en de plaatsing van bestanden op uw harde schijf optimaliseren. Zo kunt u een consistent hoge HDD-snelheid, snellere toegang en efficiënte werking garanderen. De volgende keer dat u bestanden naar een externe schijf of opslagapparaat verplaatst, kunt u dit zonder problemen doen.

Auslogics Disk Defrag is een product van Auslogics, gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer GRATIS DOWNLOAD

Oplossing 2: ReadyBoost uitschakelen

Veel USB-flashstations worden geleverd met de ingebouwde ReadyBoost Disk Caching-functie. Dit programma zou de prestaties van het opslagapparaat moeten verbeteren. Aan de andere kant zijn er gevallen waarin deze tool kan resulteren in de foutcode 80071AC3 wanneer de gebruiker probeert bestanden naar de schijf te schrijven. In dit scenario zou het uitschakelen van ReadyBoost voldoende zijn om het probleem op te lossen.

 1. Druk op Windows-toets + E om Verkenner te openen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het USB-flashstation en klik op Eigenschappen.
 3. Ga naar het ReadyBoost-tabblad in het venster Eigenschappen.
 4. Op dit tabblad ziet u drie opties. Selecteer "Dit apparaat niet gebruiken".
 5. Klik op Toepassen.
 6. Klik OK.

Oplossing 3: de SD-kaartvergrendeling verschuiven

Als u bestanden op een SD-kaart probeerde te schrijven toen u de foutmelding kreeg, kunt u proberen de vergrendeling heen en weer te schuiven. Doe dit een paar keer en sluit de opslagschijf vervolgens weer aan op uw computer. Controleer of deze methode het probleem oplost.

Oplossing 4: de stuurprogramma's opnieuw installeren

Het is mogelijk dat verouderde of beschadigde stuurprogramma's de fout veroorzaken. U kunt dus proberen ze opnieuw te installeren en kijken of deze methode het probleem heeft verholpen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X. Dit zou het Windows-menu moeten openen.
 2. Selecteer Apparaatbeheer.
 3. Vouw de inhoud van de sectie Schijfstations uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het betrokken station en selecteer Verwijderen.
 5. Klik op OK wanneer om toestemming wordt gevraagd.
 6. Koppel het apparaat los van uw computer.
 7. Start je computer opnieuw op.
 8. Herhaal de eerste en tweede stap.
 9. Plaats de harde schijf in uw computer.
 10. Klik in het venster Apparaatbeheer op Actie.
 11. Selecteer Scannen op hardwarewijzigingen.
 12. Windows zal de schijf en de stuurprogramma's nu opnieuw installeren. Controleer nadat het proces is voltooid of de fout is verholpen.

Oplossing 5: uw schijf formatteren

Als geen van de bovenstaande methoden het probleem oplost, kunt u proberen de betreffende schijf te formatteren. Houd er echter rekening mee dat als u dit doet, alle bestanden en gegevens op uw schijf worden verwijderd. Aan de andere kant, als u deze oplossing wilt gebruiken, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Druk op Windows-toets + E op uw toetsenbord om Verkenner te openen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het betrokken station en klik vervolgens op Formatteren.
 3. Zorg ervoor dat u op de knop "Standaardinstellingen apparaat herstellen" klikt voordat u op de knop Start klikt.
 4. Er verschijnt een venster met een waarschuwingsbericht. Klik OK.
 5. Zodra het formatteringsproces is voltooid, sluit u het venster en opent u de schijf. Controleer of u nu bestanden op het opslagapparaat kunt plakken.

Kunt u ons andere suggesties geven om deze fout op te lossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!