Wat als het tikapparaat van het VPN-domein niet werkt op Hamachi VPN?

Als je deel uitmaakt van de gaminggemeenschap, ben je waarschijnlijk bekend met Hamachi. Hamachi, ontwikkeld door technologiebedrijf LogMeIn, is een populaire VPN-service waarmee gebruikers privénetwerken kunnen maken met een LAN-achtig technisch ontwerp. Het wordt vaak gebruikt voor werk- of gamingdoeleinden.

Net als veel andere technische services en programma's, had Hamachi ook te maken met uitdagingen toen het overstapte naar Windows 10. In de loop van de jaren kwamen veel gebruikers de fout 'Tikapparaat van het VPN-domein is down' tegen. Geen paniek als u een van de getroffen gebruikers bent. In dit bericht gaan we u leren hoe u de fout Tap Device is Down van het VPN-domein kunt oplossen.

Wat te doen als het tikapparaat van het VPN-domein is uitgeschakeld op Hamachi

Er zijn verschillende manieren om de fout Tap Device is Down van het VPN-domein te herstellen. Werk de lijst af totdat u de oplossing vindt die het beste bij u past.

 1. Het diagnostische hulpprogramma uitvoeren
 2. Hamachi opnieuw installeren
 3. Onlangs toegevoegde Windows 10-updates verwijderen
 4. De stuurprogramma's opnieuw installeren terwijl Hamachi actief is

Methode 1: het diagnostische hulpprogramma uitvoeren

Als u zich afvraagt ​​wat u moet doen als het tikapparaat van het VPN-domein niet werkt op Hamachi, is het eerste waar u naar moet kijken de Diagnostic Tool. U kunt de oorzaak van het probleem achterhalen met behulp van deze ingebouwde LogMeIn-functie. Als u gele uitroeptekens naast de items ziet, zijn er acties die u moet ondernemen om ze te repareren. Volg de onderstaande stappen om de LogMeIn Diagnostic Tool uit te voeren:

 1. Start de LogMeIn Hamachi-client.
 2. Ga naar Help en klik vervolgens op Diagnostisch hulpprogramma.
 3. Klik op Start.

Volg de instructies op het scherm om de fout te verhelpen. Als u daarentegen ziet dat alle items een groen vinkje hebben, betekent dit dat er geen problemen zijn met de componenten op uw computer. Probeer de applicatie opnieuw te starten om het probleem op te lossen.

Methode 2: Hamachi opnieuw installeren

Een andere manier om van de fout af te komen, is door de Hamachi-serviceclient opnieuw op uw computer te installeren. Vergeet niet om alle Hamachi-gerelateerde bestanden en stuurprogramma's van uw pc te verwijderen voordat u doorgaat met het installatieproces. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op Een programma verwijderen onder het gedeelte Programma's.
 4. Zoek naar Hamachi, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen uit de opties.
 5. Vergeet niet om Apparaatbeheer te openen om alle Hamachi-gerelateerde virtuele netwerkadapters te verwijderen.
 6. Start uw computer opnieuw op en download en installeer de nieuwste versie van Hamachi.
 7. Als de fout zich blijft voordoen, probeer dan het installatiebestand uit te voeren zonder eerst Hamachi te verwijderen.
 8. Start je computer opnieuw op.

Methode 3: Onlangs toegevoegde Windows 10-updates verwijderen

Volgens sommige gebruikers is de fout opgetreden nadat ze bepaalde Windows 10-updates hadden geïnstalleerd. Hamachi functioneerde tenslotte perfect totdat Microsoft nieuwe patches uitrolde. Daarom raden we aan om de updates die u onlangs hebt toegevoegd te verwijderen om de fout op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Dit zou de app Instellingen moeten starten.
 2. Selecteer Update en beveiliging.
 3. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Windows Update.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Controleren op updates.
 5. Klik op Updates verwijderen.
 6. Verwijder de updates die u onlangs hebt toegevoegd en start uw computer opnieuw op.

Methode 4: de stuurprogramma's opnieuw installeren terwijl Hamachi wordt uitgevoerd

Sommige gebruikers beweerden dat het opnieuw installeren van de LogMeIn virtuele Ethernet-stuurprogramma's terwijl Hamachi actief is, helpt bij het oplossen van de fout. Het zou dus geen kwaad als je dezelfde oplossing zou proberen. Ga gewoon naar Apparaatbeheer en verwijder alle bijbehorende netwerkadapters. Installeer ze opnieuw en controleer of de fout is verdwenen.

Pro-tip: nadat u van de VPN-fout af bent gekomen, raden we u aan uw stuurprogramma's bij te werken om ervoor te zorgen dat uw computer soepel werkt terwijl u Hamachi gebruikt. Er zijn verschillende manieren om uw stuurprogramma's bij te werken, maar de handigste en meest betrouwbare manier is om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Met deze tool kunt u al uw stuurprogramma's bijwerken met één klik op een knop. U hoeft dus niet zoveel tijd te besteden aan het doorzoeken van internet naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies voor uw stuurprogramma's.

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren.

Doe mee aan de onderstaande discussie en deel uw mening!