Hoe installeer ik het ADB-stuurprogramma op Windows 10?

Degenen die bekend zijn met de Android Debug Bridge (ADB), weten al welke voordelen het kan bieden. Met deze functie kunnen ze apps opzij laden die ze niet kunnen verkrijgen via de Google Play Store. Zo kunnen ze de ADB gebruiken om via hun computer het scherm van hun telefoon op te nemen. Kortom, de ADB is een opdrachtregelhulpprogramma waarmee gebruikers hun Android-apparaat op hun Windows-pc kunnen bedienen met behulp van een USB-kabel.

Als je je nog steeds afvraagt ​​wat deze functie is en hoe je deze aan je pc kunt toevoegen, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we u leren hoe u Android Debug Bridge voor Windows 10 installeert. Zorg ervoor dat u het artikel leest voor bonustips die uw gebruikerservaring zullen verbeteren!

Hoe installeer ik Android Debug Bridge voor Windows 10?

Over het algemeen moet u de volgende stappen doorlopen om de ADB op uw computer te installeren:

 1. Controleer of u het ADB-stuurprogramma al op uw pc hebt geïnstalleerd.
 2. Download het ADB-stuurprogrammabestand.
 3. Activeer USB-foutopsporing op uw Android-apparaat.
 4. Open Apparaatbeheer en installeer het ADB-stuurprogramma.

U ziet de gedetailleerde instructies hieronder. Zorg ervoor dat u ze zorgvuldig volgt om de ADB correct te kunnen instellen.

Eerste stap: controleer of u het ADB-stuurprogramma al op uw pc hebt geïnstalleerd

Het eerste dat u hoeft te doen, is controleren of op uw computer het ADB-stuurprogramma al is geïnstalleerd. Voer gewoon een test uit via Chrome om te zien of uw pc uw Android-apparaat kan herkennen en ermee kan communiceren. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Gebruik een USB-kabel om uw Android-apparaat op uw computer aan te sluiten.
 2. Open Google Chrome.
 3. Typ "chrome: // inspect" (zonder aanhalingstekens) in de URL-balk en druk op Enter.

U heeft het ADB-stuurprogramma nog niet op uw pc geïnstalleerd als de test mislukt. Aan de andere kant, als u de naam van uw Android-apparaat ziet, betekent dit dat u het ADB-stuurprogramma al op uw computer hebt staan.

Tweede stap: download het ADB-stuurprogrammabestand

Voordat u het ADB-stuurprogramma aan uw pc kunt toevoegen, moet u natuurlijk eerst het installatiebestand downloaden. Doorgaans levert de fabrikant van uw Android-apparaat het ADB-stuurprogrammabestand. Download het installatiebestand van de officiële website.

Derde stap: activeer USB-foutopsporing op uw Android-apparaat

Nadat u het ADB-stuurprogrammabestand heeft gedownload, moet u de USB-foutopsporingsfunctie op uw Android-apparaat inschakelen. U kunt alleen van het volledige potentieel van de ADB genieten als de USB-foutopsporingsfunctie is geactiveerd. Hier zijn de stappen:

Opmerking: standaard is de optie USB-foutopsporing verborgen voor Android 4.2 en nieuwere versies.

 1. Open Instellingen op uw Android-apparaat.
 2. Scrol omlaag en tik op Over telefoon of Over.
 3. Schakel de ontwikkelaaropties in door zeven keer op het buildnummer te tikken.
 4. Vergeet niet om de schakelaar bovenaan op Aan te zetten.
 5. Schakel USB foutosporing aan.
 6. Sluit uw Android-apparaat aan op uw computer. Op uw Android-apparaat ziet u een bericht met de tekst "USB-foutopsporing toestaan?" Selecteer het vakje naast de optie 'Altijd toestaan ​​vanaf deze computer' en tik op OK.

Vierde stap: Open Apparaatbeheer en installeer het ADB-stuurprogramma

U kunt Apparaatbeheer openen om het ADB-stuurprogramma te installeren. In dit artikel gaan we Google Nexus 7 gebruiken omdat de stappen redelijk vergelijkbaar zijn voor alle andere Android-toestellen. Als u klaar bent, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Sluit uw Android-apparaat aan op uw computer.
 2. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 3. Typ "devmgmt.msc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. Dit zou Device Manager moeten oproepen.
 4. Zoek je Android-apparaat.
 5. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen uit de opties. Als het stuurprogramma niet correct is geïnstalleerd, ziet u een geel waarschuwingspictogram naast uw Android-apparaat.
 6. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en klik op Stuurprogramma bijwerken.
 7. Een nieuw venster zal verschijnen. Selecteer de optie 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
 8. Zoek naar het ADB-stuurprogrammabestand dat u eerder hebt gedownload door op Bladeren te klikken.
 9. Selecteer het vak naast Inclusief submappen en klik op Volgende. Device Manager zal automatisch het ADB-stuurprogramma installeren.

Als u deze functie niet nodig heeft, kunt u zich afvragen: "Waar kan ik de ADB-driver verwijderen?" U kunt dat doen via Apparaatbeheer. U hoeft alleen de eerste vier stappen te volgen en vervolgens Apparaat verwijderen te selecteren.

Pro-tip: werk uw stuurprogramma's bij voor betere prestaties

Als u er zeker van wilt zijn dat u de ADB probleemloos kunt gebruiken, raden we u aan al uw stuurprogramma's bij te werken. U kunt dit handmatig doen, maar het proces kan vervelend en tijdrovend zijn. Bovendien kan het riskant zijn. Als u het verkeerde stuurprogramma downloadt en installeert, kunt u problemen met systeeminstabiliteit op uw pc veroorzaken.

Dus als u niet het geduld en de technische vaardigheden heeft om uw stuurprogramma's handmatig bij te werken, raden we u aan Auslogics Driver Updater te gebruiken. Zodra u dit programma activeert, zal het automatisch identificeren welke systeemversie u heeft. Dat gezegd hebbende, zal Auslogics Driver Updater de nieuwste door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's vinden die compatibel zijn met uw systeem.

U kunt eventuele wijzigingen ongedaan maken als dat nodig is.

Waar ben je van plan de ADB te gebruiken?

Deel uw antwoord in de comments hieronder!