Hoe repareer je Windows 10-updatefout 0x8007042B?

Updates brengen meestal nieuwe en betrouwbaardere functies voor Windows-gebruikers. Sommige upgrades hebben echter problemen, waaronder de foutcode 0x8007042B. Vanwege dit probleem kunnen gebruikers de nieuwste build niet installeren. Het valt niet te ontkennen dat sommige mensen deze updates vervelend vinden. Het is echter bijna onmogelijk om ze te vermijden of uit te schakelen. De enige keuze is dus om te leren hoe u Windows 10-foutcode 0x8007042b 0x2000d kunt oplossen.

Veelvoorkomende fout 0x8007042b Windows 10-upgradescenario 's

De foutcode 0x8007042b kan het updateproces onderbreken, waardoor uw computer kwetsbaar wordt. Als u dit probleem tegenkomt, is het belangrijk dat u leert hoe u de upgrade van Windows 10 meteen mislukt. Hier zijn enkele van de scenario's die aan deze fout zijn gekoppeld:

 • Upgrade naar Windows 10 mislukt - In sommige gevallen mislukt het Windows Update-proces vanwege de foutcode 0x8007042b. U kunt dit eenvoudig oplossen door uw antivirusprogramma uit te schakelen.
 • 0x8007042b Windows 10-upgrade - Dit kan verschijnen terwijl u een nieuwe build van Windows 10 probeert te installeren. Als deze fout zich blijft voordoen, is het raadzaam om de update handmatig te downloaden en te installeren.
 • Windows 10-foutcode 0x8007042b 0x2000d - Er zijn andere gevallen waarin het foutbericht vergezeld gaat van een andere foutcode. Als dit op uw computer gebeurt, kunt u proberen uw bestanden te herstellen en controleren of het probleem hiermee is opgelost.

Methode 1: uw antivirus uitschakelen of verwijderen

Als u de 8007042b Windows 10 Upgrade-fout krijgt, is het raadzaam om bepaalde functies van uw antivirusprogramma uit te schakelen. Controleer of dit het probleem oplost. Aan de andere kant, als het probleem zich blijft voordoen, moet u proberen uw antivirusprogramma volledig uit te schakelen.

Als dat niet werkt, moet u uw beveiligingssoftware gewoon volledig verwijderen. Dat gezegd hebbende, is het misschien tijd om een ​​ander beveiligingsprogramma te overwegen. Wanneer u online gaat, vindt u verschillende antivirusprogramma's die geweldige prestaties kunnen leveren. Voor Windows 10 raden we Auslogics Anti-Malware echter ten zeerste aan.

Scan uw pc op malware om uw updatefouten op te lossen,

Dit kan bedreigingen en aanvallen detecteren die uw ingebouwde antivirusprogramma zou missen. Afgezien daarvan is het ontworpen om compatibel te zijn met Windows 10. Dit betekent dat het uw belangrijkste antivirusprogramma niet zou verstoren.

Methode 2: de update handmatig downloaden en installeren

Een van de eenvoudigste oplossingen voor de fout 0x8007042B is het handmatig installeren van de update. U hoeft alleen maar deze stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "updates" (geen aanhalingstekens) en selecteer vervolgens Controleren op updates in de lijst.
 3. Als u een update ziet die u moet installeren, noteer dan de code.
 4. Start uw webbrowser en zoek naar Microsoft Catalog.
 5. Typ in de zoekbalk de naam van de KB.
 6. Download en installeer het updatebestand.
 7. Start uw computer opnieuw op om het installatieproces te voltooien.

U zult het foutbericht niet tegenkomen omdat u de update handmatig downloadt en installeert. Het is echter vermeldenswaard dat de hoofdoorzaak van het probleem nog steeds bestaat. De fout zal dus terugkeren wanneer uw systeem automatisch toekomstige updates downloadt. U kunt dit permanent oplossen door de volgende methode te gebruiken.

Methode 4: een SFC-scan en een DISM-scan starten

Sommige gebruikers hebben gemeld dat de fout 8007042B kan worden veroorzaakt door bestandscorruptie. U kunt een SFC-scan uitvoeren om uw bestanden te herstellen en het probleem op te lossen. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Selecteer in de lijst Command Prompt (Admin) of Powershell (Admin).
 3. Typ "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.

Scan uw systeem op corrupte systeembestanden.

De SFC-scan duurt enkele minuten. Wacht gewoon en onderbreek het niet. Zodra het proces is voltooid, controleert u of het probleem is opgelost.

Als een SFC-scan de fout niet oplost, is uw volgende redmiddel het uitvoeren van een DISM-scan. Om dat te doen, herhaalt u eenvoudig de eerste twee stappen bij het uitvoeren van een SFC-scan. Typ in de opdrachtprompt "DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth" (zonder aanhalingstekens). Nogmaals, u moet wachten tot de DISM-scan is voltooid. Het proces kan langer duren. Wees dus geduldig en vermijd u ermee te bemoeien.

Methode 5: de componenten van Windows Update opnieuw instellen

Sommige gebruikers meldden dat ze de fout 0x8007042B hadden kunnen oplossen door de Windows Update-componenten opnieuw in te stellen. Om uw systeem correct te laten werken, moet het op bepaalde services vertrouwen. Als deze services beschadigd zijn, is het mogelijk dat u de fout 8007042B tegenkomt tijdens het installeren van updates.

Aan de andere kant kunt u dit probleem oplossen door een aantal opdrachten uit te voeren. Dat gezegd hebbende, volg de onderstaande stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "command prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de lijst en selecteer vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 4. Zodra de opdrachtprompt is geopend, plakt u de volgende opdrachten:

net stop wuauserv

net stop cryptSvc

net stop bits

net stop msiserver

ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 catroot2.old

net start wuauserv

net start cryptSvc

net start bits

net start msiserver

pauze

Controleer na het uitvoeren van de opdrachten of u van de fout af bent.

Methode 6: Systeemherstel uitvoeren

U kunt ook proberen uw systeem terug te brengen naar een vorige staat waarin het correct werkte. Op deze manier verschijnt de fout 0x8007042B niet, zodat u de updates probleemloos kunt installeren. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "systeemherstel" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik op Een herstelpunt maken in de lijst.
 4. U ziet het venster Systeemeigenschappen.
 5. Klik op de knop Systeemherstel.
 6. Zodra het venster Systeemherstel is geopend, klikt u op Volgende.
 7. Kies het gewenste herstelpunt en klik op Volgende.Bevestig uw herstelpunt om uw pc terug in de tijd te nemen.
 8. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Als je je systeem eenmaal in een eerdere staat hebt hersteld, probeer dan de update te installeren en controleer of de fout is verholpen.

Methode 7: Windows Media Creation Tool gebruiken om de update te installeren

Als een van onze bovengenoemde oplossingen niet voor u werkte, moet u proberen een schone installatie uit te voeren. Als er corrupte, ontbrekende of beschadigde systeembestanden zijn, is de enige waterdichte manier om hiermee om te gaan, het opnieuw installeren van uw systeem. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u de updates uitvoeren en de fout 0x8007042B verwijderen. Hier is het proces:

 1. Ga naar de website van Microsoft en download de Media Creation Tool.
 2. Sla het op een USB-flashstation op en installeer het vervolgens op uw computer.
 3. Kies Upgrade deze pc nu en klik op Volgende.
 4. De tool begint nu met het voorbereiden van de benodigde bestanden.
 5. Selecteer de optie 'Updates downloaden en installeren (aanbevolen)' en klik op Volgende.
 6. Wacht terwijl de installatie de benodigde bestanden downloadt.
 7. Volg de instructies op het scherm totdat u het scherm 'Klaar om te installeren' bereikt.
 8. Selecteer de optie 'Wijzigen wat u wilt behouden'.
 9. Vergeet niet de optie 'Persoonlijke bestanden en apps behouden' te selecteren en klik op Volgende.
 10. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Om ervoor te zorgen dat uw computer probleemloos werkt na het installeren van de updates, raden we ook aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Deze tool herkent uw systeem en vindt de nieuwste, compatibele stuurprogramma's. Het lost ontbrekende, verouderde en beschadigde stuurprogramma's op en zorgt ervoor dat uw computer optimale prestaties levert.

Update al uw stuurprogramma's met slechts één klik.

Kunt u andere oplossingen voor deze fout aanbevelen?

Deel uw ideeën in de reacties hieronder!