Hoe kan ik een paginafout in een niet-paginagebied oplossen?

Er zijn veel redenen waarom een ​​BSOD of een Bluescreen of death verschijnt. Als uw laptop of desktop op Windows OS draait, is een van de problemen die u kunt tegenkomen de fout Paginafout in niet-gepagineerd gebied. Dit probleem kan vervelend zijn, omdat het tijdelijk kan worden verholpen door een automatische herstart.

Als deze fout niet wordt opgelost, kan deze uitgroeien tot grotere problemen voor uw computer. In sommige gevallen ondervinden gebruikers de paginafout in het niet-gepagineerde gebied binnen de minuut dat ze opstarten. Dit resulteert in een schadelijke herstartlus. Hier zijn enkele van de nadelige effecten van deze fout:

 1. Vaak crashend besturingssysteem
 2. Verloren waardevolle gegevens
 3. Hardwarestoring
 4. Ontoegankelijke programma's op Windows OS

U kunt de paginafout tegenkomen in BSOD zonder pagina in Windows 10, 8 / 8.1 en 7, evenals in Windows Vista en XP. Enkele van de fouten die u mogelijk tegenkomt, zijn onder meer:

 • stop: 0X00000050 (00000050-fout)
 • STOP: 0x50 enz
 • Stuurprogrammanamen zoals ntfs.sys of ntoskrnl.exe

Als u de fout Paginafout in niet-paginagebied wilt oplossen, blijf dan dit artikel lezen en ontdek verschillende oplossingen voor dit probleem.

Eerste methode: Windows geavanceerde opties gebruiken

Een van de methoden die u kunt gebruiken om deze fout op te lossen, is het herstellen van de laatst bekende goede configuratie van uw computer. Met deze methode kan uw pc terugkeren naar de recente instellingen voordat de fout zich voordeed. Hier zijn de stappen:

 1. Schakel uw computer volledig uit.
 2. Zet uw computer aan. Tijdens het opstarten zou je een zwart scherm met witte tekst moeten zien.
 3. Druk op je toetsenbord op F8 (of F2 als je geen resultaten ziet met de F8-toets).
 4. Houd de F8-toets ingedrukt totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet.
 5. Als je eenmaal bij het menu bent, zoek je naar de optie Last Known Good Configuration en druk je op Enter.

Uw computer zou moeten beginnen met de instellingen in hun laatst bekende goede configuratie. De paginafout in niet-gepagineerd gebied zou tijdelijk moeten stoppen.

 1. Start uw computer opnieuw op, maar in plaats van op F8 (of F2) te drukken, drukt u op F12 (of F10 als u geen resultaten ziet met de F12-toets).
 2. Houd de F12-toets een paar seconden ingedrukt. U ziet een nieuw menu en u moet de optie Geheugencache uitschakelen selecteren.
 3. Nadat u de selectie heeft gemaakt, start u uw computer opnieuw op en laat u deze volledig opstarten.
 4. Druk na het opstarten op Windows + R op je toetsenbord en typ "chkdsk / f / r C:" (zonder aanhalingstekens). Druk op Enter.

De opdracht controleert de schijf op fouten en lost eventuele problemen op uw harde schijf op. Controleer of de stappen de fout Paginafout in niet-gepagineerd gebied hebben verholpen.

Tweede methode: automatische paging uitschakelen

Een andere methode om paginafout in niet-paginagebiedfout in Windows OS te herstellen, is het uitschakelen van automatische paginering. Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar Deze computer en klik er met de rechtermuisknop op.
 2. Selecteer Eigenschappen, ga naar Geavanceerde systeeminstellingen en ga vervolgens naar Prestatie-instellingen. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
 3. Selecteer Wijzigen en schakel vervolgens de optie voor "Automatisch wisselbestandgrootte voor alle stations beheren" uit.
 4. Klik na het voltooien van de vorige stap op OK en sla de instellingen op.
 5. Start je computer opnieuw op.

Derde methode: de defecte apparaatstuurprogramma's uitschakelen en bijwerken

Een van de dingen die deze paginafout in niet-wisselbaar gebied kan veroorzaken, is een defect apparaatstuurprogramma op uw computer. In dat geval kunt u het beschadigde stuurprogramma bijwerken, uitschakelen, verwijderen of opnieuw installeren. Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar het Configuratiescherm en selecteer Apparaatbeheer. U kunt ook op Windows + R klikken, "devmgmt.msc" typen (zonder aanhalingstekens) en op Enter drukken.Gebruik Apparaatbeheer om uw stuurprogramma's te beheren.
 2. Zoek naar chauffeurs met een geel uitroepteken. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma, selecteer Stuurprogramma's bijwerken en volg de instructies.
 3. Als de bovengenoemde stap niet werkt, schakel dan het defecte stuurprogramma uit of verwijder het.

Als u een gemakkelijkere en snellere manier wilt om beschadigde apparaatstuurprogramma's te herstellen, is de ideale optie om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Wanneer u dit programma uitvoert, wordt uw computer automatisch gescand op problemen met stuurprogramma's. U krijgt een volledig rapport van verouderde, beschadigde of ontbrekende stuurprogramma's. Via het programma kunt u de stuurprogramma's eenvoudig bijwerken naar de nieuwste versie die door de fabrikant wordt aanbevolen.

Gebruik Auslogics Driver Updater om problemen met stuurprogramma's in Windows 10 op te lossen

Vierde methode: los problemen met uw RAM op

Problemen met het RAM-geheugen van uw computer kunnen een andere reden zijn voor de fout. In dit geval zou de ideale oplossing zijn om Windows Memory Diagnostic uit te voeren. Als je hebt vastgesteld dat de oorzaak van de fout in het RAM-geheugen ligt, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Schakel uw computer volledig uit.
 2. Verwijder de batterij en koppel alle netsnoeren los.
 3. Koppel de RAM-strip los.
 4. Plaats de RAM-strip correct terug.
 5. Start uw computer opnieuw op en controleer of de paginafout in niet-wisselbaar gebied is verholpen.

De paginafout in niet-paginagebied herstellen direct na het opstarten van uw computer

Er zijn enkele gevallen waarin een blauw scherm van overlijden verschijnt direct nadat u uw computer hebt opgestart. In dit geval raden we u aan om in de veilige modus op te starten en de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik op het vergrendelingsscherm op de aan / uit-knop.
 2. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op Opnieuw opstarten. Houd de Shift-toets ingedrukt totdat u veranderingen ziet. Mogelijk ziet u een bericht zoals "Even geduld" of iets anders.
 3. Na een paar seconden wordt u naar een nieuw venster geleid. Volg deze thread:
 4. Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen
 5. Deze opdracht zou uw computer opnieuw moeten opstarten.
 6. Nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart, ziet u basisopties voor de veilige modus.
 7. U zou dan uw pc moeten configureren om een ​​minidump te maken. Als u niet weet hoe u een dumpbestand moet maken, kunt u de moderators in het Microsoft Answer Forum raadplegen.
 8. Start je computer opnieuw op.
 9. U kunt terugkeren naar de normale opstartmodus. Als u de fout Paginafout in niet-gepagineerd gebied opnieuw tegenkomt, zal uw computer een minidump-bestand maken.
 10. Start opnieuw op in de veilige modus.
 11. Open het dumpbestand in de Bluescreen-viewer.
 12. U zou het stuurprogramma of de services die de problemen op uw computer hebben veroorzaakt, moeten kunnen zien.
 13. Vanaf hier kunt u een driver-updater of een programma zoals Auslogics Registry Cleaner gebruiken. U zou in staat moeten zijn om defecte stuurprogramma's te herstellen of repetitieve of ongeldige vermeldingen in uw Windows-register op te schonen.

Hebben we andere oplossingen voor deze fout gemist?

We horen graag uw mening! Laat het ons weten in de reacties hieronder!