Hoe los ik WAN Miniport Driver-problemen op in Windows OS?

Hoe het WAN Miniport-stuurprogramma op Windows 10 en andere snelle oplossingen bijwerken?

Wide Area Network (WAN) Miniport-stuurprogramma is handige stuurprogrammasoftware die alternatieve netwerkverbindingsmethoden op uw Windows-computer mogelijk maakt. Maar wat als u problemen tegenkomt met uw WAN Miniport-stuurprogramma? U hoeft zich geen zorgen te maken, want deze problemen kunnen met een simpele truc worden opgelost: het stuurprogramma bijwerken naar de nieuwste versie.

Deze korte tutorial laat je zien hoe je het WAN Miniport-stuurprogramma bijwerkt en bestaande problemen oplost.

Maar eerst, wat is de WAN Miniport-driver?

WAN-minipoort is een stuurprogramma dat alternatieve verbindingsmethoden in Windows XP en latere versies mogelijk maakt, inclusief verbinding met internet via een point-to-point-protocol via Ethernet (PPoE) en draadloze netwerken, waardoor WAN-verbindingen mogelijk zijn. Deze minipoort-driver identificeert zichzelf tijdens het registreren door bepaalde functies aan te roepen die ook hun toegangspunten specificeren.

Er zijn twee soorten WAN-minipoortstuurprogramma's:

  • NDIS WAN - Ondersteund door oudere en nieuwere versies van besturingssystemen, net als het andere type, beheert het de gegevensoverdracht van en naar computers via netwerkadapterkaarten.
  • CoNDIS WAN - Handhaaft grotere functionaliteiten voor het beheren van WAN-datacommunicatie, maar wordt alleen ondersteund door nieuwere OS-versies.

Om uw internetverbinding soepel en snel te laten werken, moet uw WAN Miniport-stuurprogramma altijd up-to-date zijn.

Hoe update ik de WAN Miniport-driver?

Er zijn twee methoden voor het bijwerken van het WAN Miniport-stuurprogramma op Windows 10 en andere versies:

  • Handmatig bijwerken - Dit omvat het handmatig downloaden en bijwerken van het WAN Miniport-stuurprogramma vanaf de Windows-updateservice. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat uw computer verbinding heeft met internet. Hier zijn de stappen:
  1. Druk op de Windows-logotoets + R op uw toetsenbord om het vak Uitvoeren te openen. Dubbelklik daarna op Netwerkadapters in Apparaatbeheer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op WAN Miniport . Selecteer Stuurprogramma bijwerken
  3. Kies Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's .
  4. Volg de instructies die op het scherm verschijnen om het proces te voltooien.

Voor meer dan één vermelde WAN Miniport-driver is het belangrijk om stap 3 tot en met 5 voor elk apparaat te herhalen. Als deze methode niet lijkt te werken of u geen verbinding kunt maken met het netwerk, gaat u verder met de tweede methode hieronder.

  • Automatisch bijwerken - Het handmatig downloaden en bijwerken van de WAN Miniport-driver kost tijd, moeite en een bepaald niveau van knowhow, dus in plaats van die techniek te gebruiken, kunt u de automatische route volgen. Tools zoals Auslogics Driver Updater kunnen namens u alle stuurprogramma's op uw computer bijwerken, waardoor apparaatconflicten worden voorkomen en een soepele werking wordt gegarandeerd.

Wat Auslogics Driver Updater doet, is dat het uw systeem automatisch herkent en vervolgens efficiënt de juiste stuurprogramma's ervoor vindt. Dit elimineert het risico van toegang tot de verkeerde driver of het maken van een kostbare fout tijdens de installatie. Deze tool bespaart u tijd, zorgt voor compatibiliteit tussen stuurprogrammaversies en uw apparaat, maakt back-ups voor de veiligheid en blijkt ook een veilige, door experts aanbevolen tool te zijn.

Omdat dit de sleutel is tot het oplossen van gerelateerde problemen, leert u hoe u het WAN Miniport-stuurprogramma op Windows 10 en andere Windows-versies bijwerkt via de bovenstaande opties. Veel succes en we wensen je vanaf hier een geweldige pc-ervaring!