Wat te doen als Wi-Fi geen geldige IP-configuratie heeft?

Kiezen voor een wifi-netwerk is ideaal voor diegenen die liever gemakkelijk verbinding maken met internet. Het is perfect voor degenen die de beperkingen van vervelende draden willen vermijden. Het is waar dat Wi-Fi-technologie verschillende voordelen biedt. Problemen zijn echter nog steeds geen onbekende.

Veel gebruikers meldden dat ze dit foutbericht tegenkwamen: "Wi-Fi heeft geen geldige IP-configuratie - niet-geïdentificeerd netwerk."

Wanneer dit foutbericht verschijnt, kan de gebruiker geen verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk. Het is vermeldenswaard dat het in verschillende vormen voorkomt, waaronder de volgende:

 • Geen geldige IP-configuratie Windows 10 - Dit foutbericht kan verschijnen vanwege de beveiligingsinstellingen van uw antivirusprogramma. U kunt proberen uw beveiligingssoftwareprogramma van derden uit te schakelen om dit op te lossen.
 • Wi-Fi heeft geen geldige IP-configuratie - geen internettoegang of geen internetbeveiliging - Dit zijn enkele variaties op het foutbericht. U kunt ze echter repareren met behulp van de oplossingen in dit bericht.

Als u een van deze fouten tegenkomt, hoeft u niet in paniek te raken. In dit bericht gaan we je leren hoe je wifi kunt verwijderen zonder een geldige IP-configuratiefout. We hebben verschillende methoden toegevoegd om het probleem op te lossen.

Methode 1: TCP / IP opnieuw instellen

Het gebruik van een reeks netsh-opdrachten is een van de gemakkelijkste manieren om van deze fout af te komen. Volg onderstaande stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "Command Prompt" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer Uitvoeren als beheerder uit de opties.
 4. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, voert u de volgende opdrachten uit:

netsh winsock reset

wifi-valid-ip-configuratie-netsh-

netsh int ip reset

wifi-geldige-ip-configuratie-netsh-2

 1. Sluit de opdrachtprompt af en start uw computer opnieuw op.

Gewoonlijk is deze methode voldoende om het IP-configuratieprobleem op te lossen. Als de bovenstaande opdrachten het probleem echter niet hebben verholpen, kunt u het volgende proberen:

 • ipconfig / release
 • ipconfig / flushdns
 • ipconfig / renew

Methode 2: De kanaalbreedte instellen op Auto

Als de vorige oplossing niet werkte, kunt u proberen de kanaalbreedte in te stellen op Auto. U kunt dat doen door deze instructies te volgen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Kies Netwerkverbindingen in de lijst met opties.
 3. Zodra het venster Netwerkverbindingen is geopend, zoekt u naar uw draadloze verbinding in het rechterdeelvenster.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze verbinding en selecteer Eigenschappen uit de opties.
 5. Klik op Configureren en ga vervolgens naar het tabblad Geavanceerd.
 6. Zoek naar de 802.11n-kanaalbreedte voor band 2.4. Verander de instelling in Auto.
 7. Sla de wijzigingen op door op OK te klikken.

Methode 3: uw draadloze SSID en wachtwoord wijzigen

Gebruikers die ontdekten hoe ze de foutieve IP-configuratiefout op Windows 10 konden oplossen, hadden gemerkt dat het wijzigen van hun draadloze SSID en wachtwoord de slag kon slaan. Houd er rekening mee dat u voor deze oplossing een Ethernet-kabel moet gebruiken om uw computer op uw modem aan te sluiten. Als je dat eenmaal hebt gedaan, moet je toegang krijgen tot je modem en de draadloze SSID en het wachtwoord wijzigen. Als u wilt leren hoe u op uw netwerkportaal inlogt, raden we u aan de handleiding van uw modem te lezen.

Methode 4: uw IP-adres handmatig configureren

Elke keer dat u verbinding maakt met een draadloos netwerk, geeft DHCP u meestal een IP-adres. Als DHCP echter problemen heeft of als de instellingen onjuist zijn, zult u een IP-configuratiefout tegenkomen. Daarom raden we aan om handmatig een adres aan uw apparaat toe te wijzen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Selecteer Netwerkverbindingen in de lijst.
 3. Zoek uw draadloze netwerk in het rechterdeelvenster en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen uit de opties.
 4. Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) en klik op Eigenschappen.
 5. Zodra het eigenschappenvenster is geopend, klikt u op de optie 'Gebruik het volgende IP-adres'.
 6. Voer het IP-adres, het subnetmasker en de standaardgateway in.

Opmerking: u moet de DNS-server handmatig indienen. U kunt 192.168.1.1 gebruiken, maar u bent vrij om te kiezen wat u maar wilt.

 1. Als u klaar bent met het invoeren van de details, klikt u op de knop OK.

U kunt DHCP ook uitschakelen en vervolgens configureren door een statisch IP-adres aan uw computer toe te wijzen.

Methode 5: het aantal DHCP-gebruikers wijzigen

Sommige gebruikers meldden dat de fout 'Wi-Fi heeft geen geldige IP-configuratie - niet-geïdentificeerd netwerk' kan worden verholpen door het aantal DHCP-gebruikers te vergroten. Het is vermeldenswaard dat sommige routers het aantal DHCP-gebruikers beperken tot 50. Bijgevolg beginnen de IP-configuratiefouten te verschijnen. Om dit probleem op te lossen, moet u het aantal DHCP handmatig verhogen door toegang te krijgen tot uw router. Als u de gedetailleerde stappen wilt leren, raden we u aan de handleiding te lezen.

U kunt ook proberen het maximale aantal draadloze gebruikers te verhogen. Er zijn tenslotte routers die het aantal beperken tot tien. Sommige gebruikers meldden dat nadat ze de limiet hadden verhoogd, de IP-configuratiefout was opgelost.

Methode 6: een schone start uitvoeren

Het is mogelijk dat sommige toepassingen of services van derden uw draadloze verbinding storen, waardoor de IP-configuratiefout verschijnt. Daarom raden we aan om een ​​schone start uit te voeren. Hierdoor kunt u uw systeem starten met alleen de basistoepassingen en services. Hier zijn de stappen:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "msconfig" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens) en klik op OK.
 3. Zodra het Windows-configuratievenster is geopend, klikt u op Selectief opstarten en schakelt u Opstartitems laden uit.
 4. Klik op het tabblad Services en selecteer vervolgens de optie 'Alle Microsoft-services verbergen'.
 5. Klik op Alles uitschakelen.
 6. Klik nu op het tabblad Opstarten en vervolgens op de koppeling Taakbeheer openen.
 7. Zodra Taakbeheer is geopend, ziet u de lijst met applicaties die worden uitgevoerd bij het opstarten. Klik één voor één met de rechtermuisknop op de items en selecteer Uitschakelen in het contextmenu.
 8. Nadat u de opstarttoepassingen hebt uitgeschakeld, moet u Taakbeheer afsluiten.
 9. Ga terug naar het Windows-configuratievenster en klik op Toepassen en OK.
 10. Start uw pc opnieuw op.

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, moet u controleren of de IP-configuratiefout is verdwenen. Als dit het geval is, probeer dan de opstarttoepassingen en -services een voor een in te schakelen totdat u weet wat het probleem veroorzaakt. Nadat u de boosdoener heeft geïdentificeerd, kunt u deze bijwerken of verwijderen.

Methode 7: uw antivirusprogramma verwijderen

Het is mogelijk dat uw firewall of antivirusprogramma uw draadloze internetverbinding verstoort. Daarom raden we aan om uw firewall tijdelijk uit te schakelen en uw antivirusprogramma te verwijderen. Als u hiermee het probleem kunt verhelpen, raden we u aan over te schakelen naar een ander beveiligingssoftwareprogramma. Er zijn veel producten voor dit doel, maar we raden aan om te kiezen voor een betrouwbare tool zoals Auslogics Anti-Malware.

Auslogics Anti-Malware is een product van Auslogics, een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer. Dat wil zeggen dat u er zeker van kunt zijn dat dit softwareprogramma is ontworpen om compatibel te zijn met Windows 10. Het zal niet conflicteren met uw belangrijkste antivirusprogramma. Bovendien zal het schadelijke items opvangen die uw antivirusprogramma mogelijk mist. U kunt dus het IP-configuratieprobleem oplossen terwijl u uw computer veilig en beveiligd houdt.

Methode 8: het stuurprogramma voor de draadloze adapter verwijderen

Het is mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt door een defect, ontbrekend, verouderd of beschadigd netwerkstuurprogramma. Daarom raden we aan om uw draadloze adapter te verwijderen en opnieuw te installeren om het probleem op te lossen. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Apparaatbeheer uit de opties.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, zoekt u naar uw draadloze apparaat.
 4. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen uit de opties.
 5. Als de optie 'Stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen' beschikbaar is, selecteert u deze.
 6. Klik op OK en start uw computer opnieuw op.

Zodra uw pc is opgestart, zal uw systeem automatisch het ontbrekende stuurprogramma detecteren en de standaardversie installeren. Als u geen problemen ondervindt bij het gebruik van de standaarddriver, kunt u deze blijven gebruiken. Het is echter nog steeds het beste om het bij te werken naar de nieuwste versie om ervoor te zorgen dat het gedurende een lange periode probleemloos werkt. Er zijn drie manieren om uw stuurprogramma's bij te werken:

 1. Met behulp van de Device Manager
 2. Toegang tot de website van de fabrikant en downloaden van de nieuwste driverversie
 3. Klik op een knop op Auslogics Driver Updater

Met behulp van de Device Manager

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + X en klik vervolgens op Apparaatbeheer uit de opties.
 2. Zoek uw draadloze adapter en klik er met de rechtermuisknop op.
 3. Selecteer Stuurprogramma bijwerken in de lijst.

Toegang tot de website van de fabrikant en downloaden van de nieuwste driverversie

Zelfs als u het stuurprogramma van uw draadloze adapter bijwerkt via Apparaatbeheer, kan uw systeem nog steeds een of twee updates missen. Het is dus raadzaam om naar de website van de fabrikant te gaan en op zoek te gaan naar de nieuwste versie die compatibel is met uw processortype en besturingssysteem. U moet echter voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat u de juiste versie krijgt. Als u de verkeerde installeert, krijgt u mogelijk te maken met problemen met systeeminstabiliteit.

Klik op een knop op Auslogics Driver Updater

Het valt niet te ontkennen hoe riskant, tijdrovend en ingewikkeld het proces is wanneer u ervoor kiest om uw stuurprogramma's handmatig bij te werken. Waarom voor deze methode kiezen als er een gemakkelijkere manier is om dingen te doen? Als u een gemakkelijke manier wilt om het stuurprogramma van uw draadloze adapter bij te werken, gebruik dan Auslogics Driver Updater. Het is vermeldenswaard dat deze tool automatisch de versie van het besturingssysteem en het processortype van een computer herkent. U hoeft de details dus niet te raden of een extra stap te doorlopen.

U hoeft slechts op een knop te klikken en deze tool werkt uw stuurprogramma's bij naar de nieuwste, door de fabrikant aanbevolen versies. Bovendien lost Auslogics Driver Updater alle stuurprogramma-gerelateerde problemen op - niet alleen degene die het IP-configuratieprobleem veroorzaakte. Dus als het proces eenmaal is voltooid, zult u een opmerkelijke verbetering in de prestaties van uw computer opmerken.

Methode 9: ervoor zorgen dat DHCP is ingeschakeld

Zoals we al zeiden, wijst DHCP het IP-adres toe aan het apparaat dat verbinding maakt met het netwerk. Als het dus niet is geactiveerd, is het mogelijk dat u problemen tegenkomt, zoals het IP-configuratieprobleem. U kunt problemen met uw netwerkverbinding oplossen om te controleren of DHCP is ingeschakeld. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord. Hierdoor zou het dialoogvenster Uitvoeren moeten worden geopend.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren "configuratiescherm" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 3. Volg dit pad:

Netwerk en internet -> Netwerkcentrum -> Problemen oplossen

 1. Laat de probleemoplosser zoeken naar netwerkproblemen.

Als DHCP is uitgeschakeld, zal de probleemoplosser het activeren. U kunt ook DHCP inschakelen via uw routerinstellingen. Om te leren hoe u dit moet doen, raden we u aan de handleiding van uw router te lezen.

Methode 10: het beveiligingstype controleren

Het is mogelijk dat IP-configuratieproblemen optreden vanwege een niet-overeenkomend beveiligingstype voor de computer en de router. Daarom raden we aan om de pagina met routerinstellingen te openen. Ga naar het draadloze gedeelte en controleer het type beveiliging dat momenteel actief is. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zorg er dan voor dat je draadloze adapter hetzelfde beveiligingstype gebruikt.

Pro-tip: nadat u het IP-configuratieprobleem heeft opgelost, moet u maatregelen nemen om de efficiëntie van uw pc te verbeteren. Zo maak je zonder gedoe verbinding met je wifi.

Een van de beste manieren om dit te doen, is door Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool zal snelheidsverminderende problemen en andere problemen diagnosticeren die crashes of glitches van applicaties kunnen veroorzaken. Het herstelt de systeemstabiliteit door zorgvuldig ongeldige vermeldingen en corrupte sleutels uit het Windows-register te verwijderen. Bovendien zal de reinigingsmodule van Auslogics BoostSpeed ​​alle soorten computerafval wegvegen, inclusief webbrowser-cache, onnodige systeem- en tijdelijke gebruikersbestanden, ongebruikte foutlogboeken, tijdelijke Sun Java-bestanden en overgebleven Windows Update-bestanden, naast vele andere.

Kunt u andere methoden voorstellen om de IP-configuratieproblemen op te lossen?

Aarzel niet om uw ideeën in de onderstaande opmerkingen te delen!