Hoe foutcode 0xc0000005 in Windows 10 te repareren?

Windows 10 is onmiskenbaar een van de krachtigste besturingssystemen ter wereld. Desondanks is het nog steeds vatbaar voor problemen en fouten. Windows-gebruikers raken nu niet in paniek als ze foutmeldingen op hun computer zien. Ze zijn tenslotte alledaags geworden in het besturingssysteem.

Een van de problemen die u kunt tegenkomen in Windows 10 is de foutcode 0xc0000005. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, waaronder een malware-infectie, een laag of beschadigd RAM-geheugen, beschadigde registerbestanden of een onjuiste hardwareconfiguratie. Zoals we al zeiden, zijn fouten zoals deze niet ongebruikelijk in Windows. Er zijn dus tal van oplossingen online beschikbaar. In dit artikel leren we u hoe u de foutcode 0xc0000005 kunt oplossen.

Waarom zie ik de foutcode 0xc0000005-melding ?

Voordat we proberen het probleem op te lossen, bespreken we eerst de bijbehorende scenario's. Op deze manier krijgt u een beter begrip van de redenen waarom het verschijnt.

Tijdens Windows-installatie

Terwijl u het Windows-besturingssysteem installeert, kan de foutcode 0xc0000005 verschijnen en het proces verstoren. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door tijdelijke hardwareproblemen of een corrupte harde schijf vanwege slechte sectoren.

Foutbericht: "Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen ..."

Tijdens het starten van een applicatie

De foutcode kan ook verschijnen terwijl u een programma zoals VLC, Google Chrome, VLC of een andere toepassing op uw Windows-computer probeert te openen. Aangezien dit wordt veroorzaakt door een aantal niet-ondertekende, ongeldige of onvolledige DLL-bestanden, zal het opnieuw installeren van het programma het probleem niet oplossen. Als dat het geval is, probeer dan een van onze onderstaande methoden.

Foutbericht: "De toepassing kon niet correct starten (0xc0000005)."

Terwijl Windows toegang heeft tot een locatie of gegevens

Mogelijk doet u uw normale computertaken en deze foutcode zal verschijnen. Dit probleem kan van invloed zijn op elke Windows-applicatie. De redenen hiervoor kunnen onder meer zijn: beschadigde stuurprogramma's, defecte RAM, registerproblemen, onjuiste beveiligingsupdates en virusinfecties.

Foutbericht: "Uitzondering: toegangsfout (0xc0000005) om ..."

Dit probleem kan ook optreden terwijl u de nieuwste updates voor uw systeem installeert. Maakt u zich geen zorgen, want u kunt dit probleem nog steeds oplossen met behulp van onderstaande methoden. Pak het echter onmiddellijk aan, want het kan indirect of direct gegevensverlies veroorzaken. Bekijk enkele van de beste manieren om te leren hoe u de foutcode 0xc0000005 kunt oplossen.

Snelle oplossing Om snel «foutcode 0xc0000005 in Windows 10» te herstellen , gebruikt u een veilige GRATIS tool die is ontwikkeld door het Auslogics-team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Oplossing 1: uw RAM controleren

Een van de beste manieren om de foutcode 0xc0000005 op te lossen, is door uw RAM te vervangen. Voordat u dat doet, moet u bevestigen dat het RAM-geheugen de boosdoener is achter het probleem. Schakel dus uw computer uit, probeer een ander RAM-geheugen te gebruiken. Zodra u dat heeft gedaan, zet u uw computer aan en controleert u of de fout zich blijft voordoen. Dit is de ideale oplossing wanneer het probleem wordt veroorzaakt door fysieke schade aan de RAM-connectoren of hardware.

Oplossing 2: uw register herstellen

Als er corrupte bestanden of sleutels in uw register staan, kunnen deze ernstige systeemproblemen veroorzaken, waaronder de foutcode 0xc0000005. Dus als u eerder een registerback-up heeft gemaakt, raden we u aan deze te herstellen om het probleem op te lossen. Houd er echter rekening mee dat het wijzigen van uw register lastig en riskant kan zijn voordat u doorgaat. De eenvoudigste ongeldige of onjuiste wijziging kan grote problemen op uw pc veroorzaken. Volg de onderstaande instructies dus alleen als u zeker weet dat u ze correct kunt uitvoeren.

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Dit zou het dialoogvenster Uitvoeren moeten openen.
 2. Typ "regedit" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Navigeer naar dit pad: HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Windows
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en dubbelklik vervolgens op LoadAppInit_DLLs.
 5. Wijzig de waardegegevens van 1 in 0.
 6. Sla de wijzigingen op door op OK te klikken.
 7. Sluit de Register-editor af en start uw computer opnieuw op.

Oplossing 3: een SFC-scan uitvoeren

Als de fout wordt veroorzaakt door beschadigde systeembestanden, kunt u deze herstellen met behulp van de systeembestandscontrole (SFC). U kunt een SFC-scan uitvoeren door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "cmd" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en kies Uitvoeren als beheerder uit de opties.
 4. Zodra de opdrachtprompt is weergegeven, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter. De tool herstelt automatisch de corrupte systeembestanden die het zal vinden.

Oplossing 4: DEP uitschakelen

Windows heeft een ingebouwde functie die het systeem beschermt tegen schade veroorzaakt door virussen en andere beveiligingsbedreigingen. De functie Preventie van gegevensuitvoering of DEP is in veel gevallen handig. Er zijn echter programma's die er niet mee compatibel zijn, daarom verschijnt de foutcode 0000005. U kunt dit uitschakelen door deze stappen te volgen:

 1. Start Windows met beheerdersrechten.
 2. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
 3. Typ "sysdm.cpl" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 4. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op Instellingen.
 5. Ga naar het tabblad Bescherming van gegevensuitvoering.
 6. Klik op de optie 'DEP inschakelen voor alle programma's en services behalve degene die ik selecteer'.
 7. Klik op Toevoegen en zoek naar de uitvoerbare bestanden die het probleem veroorzaken. Voeg ze toe aan de lijst.
 8. Klik OK.
 9. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Oplossing 5: CHKDSK-hulpprogramma uitvoeren

Het is mogelijk dat slechte sectoren of beschadiging op de schijf de foutcode 0xc0000005 veroorzaken. Probeer in dit geval het hulpprogramma CHKDSK uit te voeren om de fout op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin) of Windows PowerShell (Admin) in de lijst.
 3. Typ "chkdsk X: / f / r" (geen aanhalingstekens). Vervang 'X' door de harde schijf die u moet repareren en druk op Enter.

Auslogics Disk Defrag is een product van Auslogics, gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer GRATIS DOWNLOAD

Als het proces is voltooid, controleert u of de fout is verholpen. Om er zeker van te zijn dat u geen problemen ondervindt bij het starten van applicaties, raden we u aan Auslogics Defrag Pro te gebruiken. Als u deze tool uitvoert, zorgt u ervoor dat u een constant hoge HDD-snelheid heeft. Het optimaliseert de plaatsing van bestanden op uw harde schijf en zorgt voor maximale efficiëntie.

Welke van de oplossingen heeft u geholpen de fout te verhelpen?

Deel uw antwoord in de reacties hieronder!