Hoe stel ik automatisch inloggen in Windows 10 in?

'Het kost tijd om tijd te besparen'

Joseph Hooton Taylor

Het beruchte inlogscherm in Windows 10 wordt door talloze Microsoft-klanten herhaaldelijk als een vreselijke overlast bestempeld. Het lijkt ongetwijfeld een zeer overbodige procedure om elke keer dat u uw computer opstart uw wachtwoord in te typen. Inderdaad, waarom zou u het niet overslaan? Dat lijkt een volkomen redelijke oplossing. Deze kwestie is echter niet zo eenvoudig als het lijkt, dus laten we proberen de dingen samen uit te werken.

Eerst en vooral wilt u misschien automatisch inloggen instellen in Windows 10, aangezien u wordt gevraagd uw tijd te verspillen aan de manipulatie die u gemakkelijk kunt vermijden. Je zou kunnen denken dat er niets bijzonder gevoeligs op je pc is opgeslagen en dat het beschermen van je account met een wachtwoord daarom een ​​beetje paranoïde is. En last but not least, het omgaan met het inlogscherm bij elke keer opstarten kan uw computer enige tijd vertragen. Die klinken als redelijk goede redenen, nietwaar?

Nou, ze zijn in feite niet zo aardig. Het punt is dat u uw veiligheid in gevaar brengt als u automatisch aanmelden op uw pc laat plaatsvinden. Om te beginnen kan uw computer gemakkelijk in verkeerde handen vallen: hij kan worden gestolen, gepenetreerd en in uw nadeel worden gebruikt. De waarheid is dat uw machine eigenlijk vol staat met essentiële gegevens, zoals uw bankkaartgegevens, inloggegevens, verzekeringsgegevens, persoonlijke correspondentie, enz., Die uw leven kunnen verknoeien als u wordt gepikt.

Trouwens, als uw pc na het opstarten traag lijkt, is het inlogscherm mogelijk niet de boosdoener. Voer gewoon een volledige controle van uw machine uit om snelheidsverminderende problemen op te sporen en te elimineren. Als u weinig tijd heeft en niet zo zeker bent van uw technische expertise, kunt u deze klus voor u laten doen door Auslogics BoostSpeed ​​- deze algemeen erkende optimizer zal uw computer zorgvuldig opschonen en de prestaties omhoogschieten.

Verwijder snelheidsverminderende problemen om de prestaties van uw pc te verbeteren.

Al met al moeten privacy en veiligheid voorop staan. Maar de keuze is aan u, en misschien wilt u toch automatisch inloggen inschakelen in Windows 10. In dat geval kunt u de onderstaande oplossingen proberen.

Hier zijn 3 bewezen manieren om het inlogscherm van Win 10 te omzeilen:

 1. Wijzig uw aanmeldingsopties via het menu Instellingen.
 2. Configureer uw login-instellingen via het paneel Gebruikersaccounts.
 3. Wijzig uw Windows-register om automatisch inloggen in te schakelen.

Ze worden hieronder allemaal in detail onderzocht:

Methode 1. Wijzig uw aanmeldingsopties via het menu Instellingen.

De eenvoudigste manier om uw besturingssysteem rechtstreeks op het bureaublad op te starten, is door uw aanmeldingsopties in Instellingen te wijzigen.

Om dat te doen, neemt u de volgende stappen:

 1. Startmenu -> Instellingen -> Accounts
 2. Aanmeldingsopties -> Aanmelding vereist -> Stel dit in op Nooit
 3. Ga naar het PIN-gedeelte hieronder -> Klik op de knop Verwijderen

Als deze methode niet heeft geholpen en het vervelende inlogscherm blijft bestaan, werk dan gewoon naar beneden - je hebt nog twee trucs voor de boeg.

Snelle oplossing Om snel «auto login in Windows 10» in te stellen, gebruikt u een veilige GRATIS tool ontwikkeld door het Auslogics team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Methode 2. Configureer uw aanmeldingsinstellingen via het paneel Gebruikersaccounts.

Als u het moe bent om elke keer dat uw pc opstart een wachtwoord in te typen, kunt u uw accountinstellingen aanpassen om de automatische aanmeldingsfunctie in Windows 10 in te schakelen.

Hier is hoe je de truc uitvoert:

 1. Windows-logotoets + R -> Typ 'netplwiz' (zonder aanhalingstekens) in het vak Uitvoeren -> Druk op Enter
 2. Open het dialoogvenster Gebruikersaccounts -> Selecteer uw gebruikersaccount
 3. Zoek de optie 'Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken' -> Schakel het selectievakje uit -> Toepassen
 4. U ziet het dialoogvenster Automatisch aanmelden -> Typ uw wachtwoord op de juiste regel -> Bevestig vervolgens uw wachtwoord -> Klik op OK
 5. Start na het opslaan van de wijzigingen uw pc opnieuw op om te zien of u het inlogscherm kunt overslaan.

Als u de wijzigingen ongedaan wilt maken en uw computer met een wachtwoord wilt beveiligen, moet u automatisch aanmelden uitschakelen. Ga gewoon naar de optie 'Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken' en vink deze aan.

Methode 3. Wijzig uw Windows-register om automatisch inloggen in te schakelen.

Deze aanpassing vereist veel voorzichtigheid. Het punt is dat het bewerken van je register behoorlijk riskant is - het kan ervoor zorgen dat je systeem uit elkaar valt, dus er is geen excuus voor slordigheid bij dit soort werk.

Maak om te beginnen een back-up van uw belangrijke bestanden om permanent gegevensverlies te voorkomen. U kunt uw gegevens naar een andere pc migreren met een overdrachtskabel of door de HomeGroup-functie te gebruiken. Bovendien kunt u een cloudoplossing gebruiken, zoals Google Drive, OneDrive, enz., Of een draagbaar opslagapparaat (een externe schijf is hiervoor erg handig). In dit artikel van ons vindt u meer informatie over deze methoden, maar houd er rekening mee dat ze allemaal behoorlijk wat handwerk met zich meebrengen. Om uzelf tijd en moeite te besparen, kunt u speciale back-upsoftware gebruiken, zoals Auslogics BitReplica.

Daarnaast raden we u ten zeerste aan om een ​​back-up van uw register te maken. Hier is hoe je dat doet:

 1. Open de Register-editor door tegelijkertijd op de Windows-logotoets en R te drukken en 'regedit.exe' (zonder aanhalingstekens) in het vak Uitvoeren te typen.
 2. Selecteer in uw Register-editor de sleutels waarvan u een back-up wilt maken -> Bestand> Exporteren
 3. Kies waar u uw back-upbestand wilt plaatsen -> Kies de naam ervoor -> Opslaan

Hier ziet u hoe u het register in Windows 10 kunt herstellen:

 1. Open Register-editor -> Kies Bestand -> Importeren
 2. Registerbestand importeren -> Zoek uw back-upbestand -> Openen

Nu kunt u uw register bewerken om automatisch inloggen in te stellen:

 1. Ga naar je Register-editor
 2. Zoek de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon
 3. Navigeer naar het item met de naam DefaultUserName -> Dubbelklik erop
 4. Tekenreeks bewerken -> Zorg ervoor dat u uw accountnaam kunt vinden in het vak Gegevenswaarde.
 5. Zoek nu naar het DefaultPassword-item -> Als u het niet kunt vinden, moet u een dergelijk item maken
 6. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte -> Nieuw -> Stringwaarde -> Noem het DefaultPassword -> Ga naar het vak Waardegegevens en voer uw wachtwoord in -> Klik op OK om de wijzigingen op te slaan
 7. Zoek het item met de naam AutoAdminLogon -> Wijzig de waarde van 0 in 1 -> Klik op OK om de wijzigingen door te voeren.

Wijzig uw register om automatisch inloggen mogelijk te maken.

Start uw pc opnieuw om te zien of automatisch aanmelden is ingeschakeld. Om het uit te schakelen, moet u de registerwijzigingen die u heeft aangebracht terugdraaien.

We hopen dat onze tips nuttig voor u zijn geweest.

Heeft u ideeën of vragen over deze kwestie?

We kijken uit naar uw opmerkingen!