Het oplossen van tcpip.sys Blue Screen of Death op Windows 10/7/8

Technologie is zowel een zegen als een vloek. Het helpt ons om de meeste van onze dagelijkse taken gemakkelijk uit te voeren. Aan de andere kant kan het ons ook volkomen afhankelijk maken. Als we onze internetverbinding verliezen of als onze computer crasht, houden we het gemakkelijk op. Gelukkig heeft internet zelf het antwoord op onze technische problemen.

Als u de fout tcpip.sys tegenkomt op Windows 10 of andere Windows-besturingssystemen, hoeft u niet in paniek te raken. Er zijn ook veel andere gebruikers die dit probleem zijn tegengekomen. Uiteraard zijn er verschillende oplossingen voor u beschikbaar. Dus, blijf lezen als u wilt weten hoe u de tcpip.sys-fout kunt oplossen.

Wat is de fout tcpip.sys op Windows 7, Windows 8, Windows 10?

Tcpip.sys is een van de SYS-bestanden die bij de Windows-beveiligingsupdates zijn geleverd die Microsoft in april 2011 heeft uitgebracht. Wanneer SYS-bestandsfouten optreden, worden deze meestal veroorzaakt door beschadigde stuurprogramma's of defecte hardware. Het is vermeldenswaard dat het bestand tcpip.sys een belangrijke rol speelt in verschillende Windows-functies, waaronder de ISO-image van april 2011 Security Release. Dus wanneer dit SYS-bestand beschadigd of beschadigd raakt, kan dit resulteren in kritieke systeemfouten, zoals het blauwe scherm van de dood (BSOD).

Oplossing 1: TCP / IP opnieuw instellen

In sommige gevallen treedt de fout tcpip.sys op Windows 10 op wanneer verschillende processors de TCP-segmenten ontvangen. Daarom is het eerste dat u moet proberen, het TCP / IP-stuurprogramma opnieuw instellen. Volg gewoon de onderstaande stappen:

  1. Druk op de Windows-toets + S op uw toetsenbord.
  2. Typ "cmd" in het zoekvak (geen aanhalingstekens).
  3. Klik in de resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.
  4. Plak de volgende opdracht in de opdrachtprompt:

netsh int ip reset c: \ resetlog.txt

Opmerking: u kunt de volgende opdracht plakken als u niet de voorkeur geeft aan het toewijzen van een mappad voor het logbestand.

netsh int ip reset

  1. Nadat u de door u gekozen opdracht heeft geplakt, drukt u op Enter.
  2. Start uw computer opnieuw op nadat u de wijziging hebt aangebracht.
  3. Ga terug naar wat u aan het doen was en controleer of u de blauwe schermfout tcpip.sys hebt verwijderd.

Oplossing 2: de stuurprogramma's van de netwerkkaart bijwerken

We hebben al gezegd dat het tcpip.sys blue screen of death iets te maken heeft met het TCP / IP-stuurprogramma. Dus als u de vorige oplossing hebt geprobeerd en de fout nog steeds niet is verholpen, kunt u proberen de stuurprogramma's van uw netwerkkaart bij te werken. U kunt dit handmatig doen of een oplossing met één klik gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater.

Werk uw stuurprogramma's bij om tcpip.sys Blue Screen of Death te repareren

Houd er rekening mee dat het handmatig bijwerken van de stuurprogramma's van uw netwerkkaart veel tijd in beslag zal nemen. Het vereist het vinden van de exacte versie die compatibel is met uw besturingssysteem. Dit is geen gemakkelijke opgave, want u vindt talloze installatieprogramma's voor stuurprogramma's op de website van de fabrikant.

Daarom raden we aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Wat deze tool doet, is automatisch uw besturingssysteem detecteren, de juiste driver zoeken en deze voor u installeren. Door op een knop te klikken, kunt u de stuurprogramma's van uw netwerkkaart bijwerken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies. Bijgevolg zal u de tcpip.sys-fout verwijderen.

Oplossing 3: webbeveiliging uitschakelen

Het klinkt misschien vreemd, maar veel gebruikers die problemen met een blauw scherm hebben ondervonden, hebben deze methode geprobeerd. Wat ze deden, is simpelweg de webbeveiligingsfunctie in hun antivirussoftware uitschakelen. Als u niet weet hoe u dit moet doen, raden we u aan naar de website van de fabrikant van uw antivirusprogramma te gaan en de instructies te zoeken.

Heeft u onze oplossingen geprobeerd, maar blijft de fout bestaan?

Reageer hieronder en laat ons u helpen het probleem op te lossen.