Oplossen is mislukt om D3D9-apparaat te maken

Veel mensen houden van het gevoel van voldoening dat ze krijgen wanneer ze buit verwerven, het niveau van hun personage verhogen of waardevolle prestaties behalen in DOTA 2, Rocket League, Smite en andere videogames voor meerdere spelers. Er is gewoon iets bevredigend aan het gebruik van kritisch denken en communicatieve vaardigheden om concurrerende uitdagingen in een virtuele omgeving te overwinnen. Wat gaat u echter doen als u, in de richting van een kritiek moment in het spel, een foutmelding ziet die zegt: "Kan geen D3D9-apparaat maken?"

D3D9 kan uw DOTA-ervaring bederven.

Door dit probleem kunt u mogelijk niets spelen, maar maakt u zich geen zorgen. Aangezien veel andere gamers dit probleem hebben ondervonden, zijn er tal van oplossingen voor u beschikbaar. In dit artikel zullen we u leren hoe u het mislukken van het maken van een D3D9-apparaat op Windows kunt repareren. Blijf lezen om deze fout op te lossen, zodat je snel weer je favoriete spel kunt spelen.

Wat is een D3D9-apparaat in DOTA 2 en andere RPG-games

Als je hebt geprobeerd Taakbeheer te openen terwijl je videogames op je computer speelde, zul je merken dat een van de lopende processen d3d9.dll is. Het is de 3D grafische API die verantwoordelijk is voor het toevoegen van de Direct X-functionaliteit aan verschillende Windows-games en multimediataken. Wanneer foutmeldingen met betrekking tot dit bestand verschijnen, betekent dit dat er iets mis is met een bepaald programma dat Microsoft DirectX gebruikt.

Om te leren hoe u een mislukt D3D9-apparaat op Windows kunt maken, is het belangrijk om te begrijpen wat de fout veroorzaakt. De meest voorkomende redenen waarom dit probleem optreedt, zijn onder meer:

 • Ontbrekende of ongeldige registervermeldingen voor d3d9.dll
 • Een virus of malware die het bestand d3d9.dll infecteert
 • Microsoft hardwarefout
 • Een verouderde grafische driver

Oplossing 1: je spelresolutie wijzigen

Er kunnen problemen met d3d9.dll optreden als de resolutie van uw gameweergave niet compatibel is met de hardware van uw computer. In dit geval kunt u de foutmelding verwijderen door de resolutie die u op uw apparaat gebruikt te wijzigen. Als u wilt weten wat uw huidige resolutie is, gaat u naar uw bureaublad en klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gebied. Kies Weergave-instellingen / Schermresolutie.

Met dat gezegd, zijn hier de instructies voor het wijzigen van je spelresolutie:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + E.
 2. Ga naar de maplocatie van het spel.
 3. Zoek het configuratiebestand met de bestandsextensie .ini en open het.
 4. Wijzig de instellingen naar uw huidige resolutie.
 5. Open het spel en controleer of het probleem is opgelost.

Je zou je game in de venstermodus moeten starten als je het via Steam gebruikt. Het is waarschijnlijk dat de game in deze modus zal functioneren, waardoor je de resolutie-instellingen kunt wijzigen.

Volg onderstaande stappen:

 1. Start Steam en ga naar Bibliotheek.
 2. Zoek het betreffende spel en klik er met de rechtermuisknop op.
 3. Selecteer Eigenschappen.
 4. Kies Startopties instellen.
 5. Typ "-windowed" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 6. Verlaat het eigenschappenvenster.
 7. Start je game en controleer of de fout is verdwenen.

Oplossing 2: DirectX Runtimes opnieuw installeren

Als DirectX Runtimes niet correct functioneert, kan dit resulteren in een d3d9.dll-fout. Probeer het opnieuw te installeren en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Ga online en download DirectX End-User Runtimes.
 2. Open het installatieprogramma.
 3. Volg de instructies op het scherm en voltooi de installatie van de software op uw computer.

Oplossing 3: uw grafische stuurprogramma bijwerken

In sommige gevallen treden d3d9.dll-fouten op vanwege een incompatibel of verouderd grafisch stuurprogramma. U kunt dit probleem verhelpen door uw stuurprogramma bij te werken. We zullen niet ontkennen dat dit proces tijdrovend en ingewikkeld is wanneer u ervoor kiest om het handmatig te doen. U moet naar de compatibele versie zoeken en ervoor zorgen dat deze correct is geïnstalleerd. Daarom raden we aan om het proces te automatiseren met Auslogics Driver Updater.

Werk uw stuurprogramma's bij als het probleem met het maken van D3D9-apparaat niet is opgelost.

Een van de geweldige dingen van deze tool is dat het automatisch herkent welk besturingssysteem je op je computer hebt. Het zoekt er de juiste stuurprogramma's voor, zodat u niet per ongeluk de verkeerde versie installeert. Bovendien zorgt het voor alle problematische stuurprogramma's, niet alleen de stuurprogramma's die de fout d3d9.dll hebben veroorzaakt. Zodra het proces is voltooid, kunt u genieten van betere prestaties en hogere snelheid vanaf uw computer.

Oplossing 4: het Windows-register herstellen

De meeste toepassingen, waaronder DirectX voor uw games, slaan gegevens op in het Windows-register. Na verloop van tijd treedt er fragmentatie in. Bovendien verzamelt het register ongeldige vermeldingen die zelfs de fout d3d9.dll kunnen veroorzaken. Daarom raden we aan om je register te repareren met Auslogics Registry Cleaner. Deze tool verwijdert veilig en effectief ongeldige vermeldingen en elimineert de d3d9.dll-fout tijdens het proces. Het beste is dat Auslogics Registry Cleaner helemaal gratis is!

Herstel uw register om computerspellen te spelen zonder D3D9-problemen.

Kunt u andere manieren voorstellen om dit probleem op te lossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!