Hoe Sedlauncher.exe High Disk Usage op Windows 10 te repareren?

Windows-updates zouden de prestaties van het besturingssysteem moeten verbeteren. In sommige gevallen brengen ze echter problemen met zich mee die de gebruikerservaring beïnvloeden. Toen de updatepatch voor Windows 10 KB4023057 bijvoorbeeld werd uitgebracht, klaagden veel gebruikers dat hun pc daardoor trager werd. Blijkbaar neemt het programma Sedlauncher.exe een groot deel van de schijfruimte in beslag.

Het kan frustrerend zijn wanneer Sedlauncher.exe uw RAM verbruikt, vooral omdat er weinig geheugen overblijft voor het uitvoeren van andere taken zoals het openen van een webpagina of het afspelen van een video. Het is dus essentieel dat u leert hoe u het probleem met het hoge schijfgebruik van Sedlauncher.exe in Windows 10 oplost.

Wat is het Sedlauncher.exe-programma?

Microsoft heeft aangekondigd dat de updatepatch voor Windows 10 KB4023057 de betrouwbaarheid van de servicecomponenten zou verbeteren. De patch biedt betrouwbaarheidsverbeteringen voor de volgende versies van het Windows 10-besturingssysteem:

 • 1507
 • 1511
 • 1607
 • 1703
 • 1709
 • 1803

Programmabestanden zoals Sedlauncher.exe worden gebundeld met de KB4023057 update-patch. Dit bestand moet ervoor zorgen dat het updateproces voor het besturingssysteem soepel verloopt. Hierdoor kunnen gebruikers de nieuwste versie van Windows 10 installeren zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte fouten.

Een onderdeel van de Windows Remediation Service, de Sedlauncher.exe beschermt en verbetert de snelheid van het Windows 10-updateproces. Het is vermeldenswaard dat dit programmabestand digitaal is ondertekend, wat betekent dat het geen virus is dat uw besturingssysteem infecteert. Aan de andere kant wil je misschien nog steeds weten hoe je het CPU-gebruik van Sedlauncher.exe kunt verminderen.

Hoe het probleem met het hoge schijfgebruik van Sedlauncher.exe in Windows 10 op te lossen

Sedlauncher.exe is een cruciaal onderdeel van de update-patch KB4023057, wat betekent dat het ook een essentiële rol speelt bij het updaten van Windows 10. Als je echter merkt dat het te veel CPU gebruikt, wil je het tijdelijk uitschakelen. Velen zijn van mening dat de oorzaak van dit probleem de KB4023057-componenten zijn die proberen toegang te krijgen tot internet.

Zoals we al zeiden, maakt Sedlauncher.exe deel uit van de Windows Remediation Service. Dus als je wilt leren

hoe u het CPU-gebruik van Sedlauncher.exe kunt verminderen

, moet u ook weten hoe u de Windows Remediation Service uitschakelt. Maak je geen zorgen, want in dit bericht laten we je de stappen zien.

Methode 1: Sedlauncher.exe uitschakelen via Taakbeheer

Een van de manieren om Sedlauncher.exe uit te schakelen, is door het proces te beëindigen via Taakbeheer. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Taakbeheer uit de opties.
 3. Zodra Taakbeheer is geopend, scrolt u naar beneden totdat u de Windows Remediation-service vindt.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de Windows-herstelservice en klik op Taak beëindigen.
 5. Start uw computer opnieuw op om de wijziging door te voeren.

Omdat u de Windows Remediation Service hebt uitgeschakeld, werken programmabestanden - inclusief Sedlauncher.exe, Rempl.exe, Sedsvc.exe en WaaSMedic.exe - niet. Bijgevolg zult u een verbetering in de prestaties van uw computer opmerken.

Methode 2: Sedlauncher.exe uitschakelen via het hulpprogramma Services

Een andere optie voor het uitschakelen van Sedlauncher.exe is door de Windows Service-beheertool te gebruiken. Volg de onderstaande instructies om te beginnen.

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "services.msc" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens).
 3. Zodra het venster Services-hulpprogramma omhoog is, scrolt u naar beneden totdat u de Windows Remediation-service vindt.
 4. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
 5. Ga nu naar het tabblad Algemeen.
 6. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en kies vervolgens Uitgeschakeld in de lijst.
 7. Ga naar het gedeelte Servicestatus en klik op Stop.
 8. Klik op OK en Toepassen om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.
 9. Opmerking: als u ook het WaaSMedic.exe-probleem met een hoog CPU-gebruik ervaart, kunt u ook het hulpprogramma Services gebruiken om het probleem op te lossen. Zoek gewoon naar de Windows Update Medic-service en voer vervolgens dezelfde stappen uit die u hebt gevolgd om de Windows-herstelservice uit te schakelen.
 10. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem met Sedlauncher.exe aanhoudt.
Snelle oplossing Om het probleem «Sedlauncher.exe Hoog schijfgebruik op Windows 10» snel op te lossen, gebruikt u een veilige GRATIS tool die is ontwikkeld door het Auslogics-team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Methode 3: Antivirusprogramma's gebruiken om Sedlauncher.exe te blokkeren

Het is waar dat Sedlauncher.exe een cruciale rol speelt in de update-patch KB4023057. Als u die patch eenmaal heeft geïnstalleerd, kunt u het programmabestand het beste uitschakelen om te voorkomen dat het teveel CPU verbruikt. Een van de opties om dit te doen is door uw firewall of een antivirus van een derde partij te gebruiken. Aangezien Sedlauncher.exe niet door uw firewall kan gaan, kan het uw CPU niet uitvoeren en gebruiken.

Methode 4: een systeemherstel uitvoeren

Het mooie van Windows 10 is dat je je besturingssysteem terug kunt brengen naar een foutloze, functionele versie. U kunt een eerder herstelpunt gebruiken om het probleem met het hoge schijfgebruik van Sedlauncher.exe op te lossen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw persoonlijke bestanden of gegevens kwijtraakt, want deze methode heeft alleen invloed op de systeembestanden. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "Herstellen" in het zoekvak (zonder aanhalingstekens).
 3. Selecteer een herstelpunt maken uit de resultaten.
 4. Klik nu op de knop Systeemherstel.
 5. Klik op Volgende om te beginnen.
 6. Kijk naar de tijdstempels van de herstelpunten. Kies een optie waarbij het probleem niet bestond.
 7. Klik op Volgende om het systeemherstelproces te starten.

Deze methoden zouden u moeten kunnen helpen bij het oplossen van het hoge CPU-gebruik van Sedlauncher.exe. Als u ze echter allemaal heeft geprobeerd en uw computer is nog steeds traag, dan is de kans groot dat iets anders het probleem veroorzaakt. In dit geval raden we u aan om Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken.

Na het installeren van Auslogics BoostSpeed, zal het een uitgebreide controle van uw hele systeem uitvoeren. Het zoekt naar snelheidsverminderende problemen en ongewenste bestanden. Het maakt gebruik van nauwkeurige technieken om problemen op Windows 10-computers te identificeren. U kunt het probleem veilig oplossen zonder het risico te lopen dat u uw besturingssysteem beschadigt.

Het is vermeldenswaard dat Auslogics BoostSpeed ​​een krachtige reinigingsmodule heeft die effectief alle soorten pc-rommel opruimt, inclusief webbrowsercache, ongebruikte foutlogboeken en overgebleven Windows Update-bestanden. Zodra u gigabytes aan harde schijfruimte op uw pc heeft teruggewonnen, zult u een aanzienlijke verbetering van de prestaties opmerken.

Wat vind je van de Windows Remediation Service en het programma Sedlauncher.exe?

Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.