Hoe reset ik een HP laptop naar de fabrieksinstellingen op Windows 10?

Als laatste redmiddel om systeemproblemen op uw HP laptop op te lossen, kunt u overwegen om deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als dat het geval is, dan zou je blij zijn dat je dit artikel hebt gevonden. We zullen u leren hoe u een HP laptop met Windows 10 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen. Een van de methoden zal u door de stappen leiden die nodig zijn als u niet normaal op uw systeem kunt opstarten. De andere optie leert u hoe u uw laptop kunt resetten als u er niet succesvol op kunt inloggen.

Methode 1: Windows-instellingen gebruiken om de fabrieksinstellingen van uw HP-laptop te herstellen

U kunt naar Windows-instellingen gaan om uw laptop in de fabriek te resetten. U kunt deze methode natuurlijk alleen gebruiken als u normaal gesproken uw systeem kunt opstarten. Dat gezegd hebbende, hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "reset deze pc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het rechterdeelvenster en selecteer Aan de slag.
 4. U kunt ervoor kiezen om uw bestanden te behouden of alles te verwijderen.
 5. Klik op Mijn bestanden bewaren als u uw persoonlijke bestanden, apps en aanpassingen wilt behouden
 6. Klik op Volgende en selecteer vervolgens Reset. Uw besturingssysteem wordt opnieuw geïnstalleerd en uw computer wordt opnieuw opgestart.
 7. U kunt Alles verwijderen selecteren als u liever al uw persoonlijke bestanden, apps en aanpassingsinstellingen wilt verwijderen.
 8. U kunt ervoor kiezen om alle bestanden van al uw schijven te verwijderen of alleen de schijf waarop Windows is geïnstalleerd.
 9. U heeft de mogelijkheid om gewoon uw bestanden te verwijderen of om ze te verwijderen tijdens het opschonen van de schijf.
 10. Zodra u op Reset klikt, wordt het proces gestart. Het kan even duren voordat het is voltooid.

Methode 2: Windows Herstelomgeving gebruiken om de fabrieksinstellingen van uw HP laptop te herstellen

Als u normaal niet kunt opstarten op uw HP laptop, kunt u Windows Herstelomgeving gebruiken om uw apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. U kunt dat doen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Schakel uw HP laptop uit.
 2. Koppel alle externe apparaten (printers, USB-drives, enz.) Los van uw computer.
 3. Verwijder alle recent toegevoegde interne hardware.
 4. Druk op de aan / uit-knop om uw HP laptop aan te zetten.
 5. Zodra uw apparaat opstart, drukt u onmiddellijk op de F11-toets. Druk er herhaaldelijk op totdat je het scherm Kies een optie ziet.
 6. Selecteer Problemen oplossen.
 7. Kies Reset deze pc.
 8. U kunt ervoor kiezen om uw bestanden te behouden of om alles te verwijderen.
 9. Selecteer Bewaar mijn bestanden als u uw gegevens wilt behouden. Zodra u op Reset klikt, wordt uw besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Het proces kan even duren.
 10. Kies Alles verwijderen als u al uw persoonlijke bestanden wilt verwijderen.
 11. U kunt ervoor kiezen om alles alleen te verwijderen van de schijf waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Aan de andere kant kunt u op Alle schijven klikken als u geen gegevens wilt bewaren.
 12. U kunt de geselecteerde schijf ook volledig opschonen of gewoon uw bestanden verwijderen.
 13. Klik op Reset.

Belangrijke stap na het terugzetten van de fabrieksinstellingen van uw HP laptop

Nu u uw HP laptop naar de fabrieksinstellingen hebt hersteld, moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste stuurprogramma's voor uw besturingssysteem beschikt. U kunt uw stuurprogramma's handmatig bijwerken of het proces automatiseren met een vertrouwde tool zoals Auslogics Driver Updater. Als u niet verstandig bent met computers, raden we u aan voor het laatste te kiezen. Het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's kan immers gecompliceerd, riskant en tijdrovend zijn. Om u een idee te geven, laten we u het proces zien.

 1. Druk op Windows-toets + X op uw toetsenbord. Dit zou Device Manager moeten starten.
 2. Nu moet u alle stuurprogramma's onder elke categorie doorlopen. Zorg ervoor dat u de inhoud van elke categorie uitbreidt om ervoor te zorgen dat u geen stuurprogramma's mist.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en selecteer Eigenschappen in de lijst.
 4. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en klik op Stuurprogramma bijwerken.
 5. Kies de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.
<

Mogelijk ziet u dit bericht:

"De beste stuurprogrammasoftware voor uw apparaat is al geïnstalleerd."

Als u die melding ziet, moet u een extra proces uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle juiste stuurprogramma's op uw computer zijn geïnstalleerd. U moet handmatig naar de nieuwste stuurprogrammaversies zoeken op de website van de fabrikant. Het is van cruciaal belang dat u degene downloadt die compatibel zijn met uw systeem. Als u de verkeerde stuurprogramma's downloadt, kunt u uw computer meer kwaad dan goed doen.

Zoals we al zeiden, kan het proces ingewikkeld worden en een aanzienlijk deel van uw moeite en tijd in beslag nemen. Dus waarom zou u het risico lopen om de verkeerde stuurprogramma's te installeren als u de gemakkelijke en veilige optie kunt kiezen? Wanneer u kiest voor Auslogics Driver Updater, hoeft u niet te zoeken naar de benodigde stuurprogramma's voor uw computer. U hoeft uw stuurprogramma's niet eens stap voor stap bij te werken. Bovendien beschermt deze tool uw pc effectief tegen bijna alle problemen met stuurprogramma's.

Door Auslogics Driver Updater te gebruiken nadat u uw HP laptop in de fabriek hebt gereset, ziet u een aanzienlijke verbetering in de snelheid en prestaties van uw computer. Als gecertificeerd Microsoft Silver Application Developer levert Auslogics alleen kwaliteitssoftware die kan voldoen aan de strenge verwachtingen van alle Windows-gebruikers. Zelfs als u op zoek bent naar iets specifieks (zoals het defragmenteren van schijven), kunt u erop vertrouwen dat Driver Updater is bewezen veilig en effectief te zijn.

Heb je de methoden geprobeerd die we in dit artikel hebben gedeeld?

Deel uw ervaring in de reacties hieronder!

Gebruik Auslogics Driver Updater om problemen met stuurprogramma's op een Windows-pc op te lossen