Hoe los ik het probleem met de installatie van Discord op Win 10 op?

Mensen die fervente spelers zijn van online pc-games, zijn waarschijnlijk bekend met Discord. In veel opzichten kun je de app beschouwen als Skype voor gamers. Het is ontworpen om spelers te helpen bij het coördineren en communiceren via privéservers, waardoor ze toegang hebben tot tekst- en spraakchatfuncties. In de afgelopen jaren is de populariteit van Discord exponentieel toegenomen, met steeds meer gebruikers die de app installeerden en hun persoonlijke accounts aanmaakten.

Net als andere softwareprogramma's is Discord echter geen onbekende in problemen. Dus je zou kunnen vragen: "Wat moet ik doen als ik Discord niet kan installeren op Windows 10?" Dit is een vraag die veel mensen onlangs hebben gesteld. Onnodig te zeggen dat u niet de enige bent die het probleem ondervindt. Veel gebruikers meldden dat ze het foutbericht 'Installatie is mislukt' waren tegengekomen bij het toevoegen van Discord aan hun computers.

U moet weten dat Discord verschillende problemen kan tegenkomen, en de meeste hebben iets te maken met beschadigde bestanden. Het is immers bekend dat Windows 10-updates interfereren met nieuwe programma's die gebruikers aan hun pc toevoegen. De updatebestanden kunnen in conflict komen met interne Discord-pakketten. Zodra u de app probeert te verwijderen en opnieuw te installeren, ziet u mogelijk het foutbericht.

In dit bericht gaan we je leren hoe je Discord-installatieproblemen in Windows 10 kunt oplossen. Na het lezen van dit artikel en het volgen van onze instructies, zou je Discord zonder problemen moeten kunnen toevoegen en gebruiken.

PS Als je niet het volledige artikel wilt lezen, kun je hier gewoon een korte video bekijken met een snelle oplossing:

Auslogics Software Download gratis hulpprogramma: //bit.ly/3fN0LHF Abonneren

Hoe de Discord-installatie te verhelpen, is het probleem gemakkelijk mislukt?

Eerste stap: Discord van uw pc verwijderen

 1. Druk op uw toetsenbord op Ctrl + Shift + Esc. Als u dit doet, moet Taakbeheer worden gestart.
 2. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Processen bevindt en zoek vervolgens naar een item dat is gekoppeld aan Discord.
 3. Selecteer alle Discord-gerelateerde processen en klik op Taak beëindigen.
 4. Sluit Taakbeheer af.
 5. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 6. Typ "Configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 7. Klik op Een programma verwijderen onder de categorie Programma's.
 8. Klik met de rechtermuisknop op Discord en selecteer Verwijderen.

Tweede stap: Discord-overgebleven bestanden verwijderen

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, typt u "% appdata%" (zonder aanhalingstekens) en klikt u op OK.
 3. Verwijder nu de mappen% LocalAppData% / Discord en% AppData% / Discord als u ze ziet.
 4. Start uw pc opnieuw op.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunt u proberen Discord opnieuw te installeren.

Dit kan u trouwens ook helpen om problemen met de schijfruimte handmatig op te lossen.

Aanvullende stappen voor probleemoplossing

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het installeren van Discord, probeer je dan te herinneren of je onlangs Windows-updates hebt toegevoegd. Als dit het geval is, probeer dan het meest recente updatepakket te verwijderen om te voorkomen dat het Discord verstoort. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te starten.
 2. Selecteer Update en beveiliging en klik in het linkerdeelvenster op Windows Update.
 3. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Updategeschiedenis bekijken.
 4. Klik op Een update verwijderen.
 5. Zoek in het nieuwe venster naar de recente updates die u hebt geïnstalleerd, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.
 6. Nadat u het Windows-updatepakket hebt verwijderd, kunt u proberen Discord opnieuw te installeren.

Pro-tip: als u Discord zonder gedoe of problemen wilt gebruiken, raden we u aan uw apparaatstuurprogramma's bij te werken. U moet weten dat verouderde, beschadigde of ontbrekende stuurprogramma's verschillende problemen met de app kunnen veroorzaken. Natuurlijk wil je de beste ervaring hebben tijdens het spelen van games. Als u wilt dat Discord maximaal werkt, moet u uw stuurprogramma's bijwerken.

U kunt de website van de hardwarefabrikant bezoeken om de stuurprogramma's handmatig te downloaden en te installeren. Deze methode kan echter tijdrovend en ingewikkeld zijn. Als u toevallig de driverversie toevoegt die niet compatibel is met uw processor of besturingssysteem, kunt u meer problemen met uw pc veroorzaken. Gelukkig is er een eenvoudigere en veiligere manier om stuurprogramma's bij te werken. U kunt Auslogics Driver Updater gebruiken en de taak gemakkelijk uitvoeren met één klik op een knop.

Na het installeren van Auslogics Driver Updater, zal het automatisch de versie van het besturingssysteem en het processortype identificeren. Met een klik op de knop zoekt dit softwareprogramma naar de nieuwste, door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's voor uw computer.

Moet je andere Discord-gerelateerde problemen oplossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder, en we kunnen de oplossing in ons volgende artikel bespreken.

Gebruik Auslogics Driver Updater om problemen met stuurprogramma's op een Windows-pc op te lossen